Στην Προανακριτική Επιτροπή σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 07:15
UPD:09:43
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Καταθέτει σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταθέτει σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πρόκειται για το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που προσέρχεται ενώπιον της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε χθες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο η σημερινή κατάθεση του κ. Βενιζέλου να μην είναι κεκλεισμένων των θυρών αλλά να την παρακολουθήσουν και δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια ωστόσο φέρεται να ανασκεύασε και να απέδωσε την πρότασή του σε αστεϊσμό.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, καταθέτοντας πριν από λίγες ημέρες ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης υποστήριξε ότι παρέδωσε στις 8 Ιουλίου του 2011 -και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου όπως αρχικά είχε δηλώσει- το επίμαχο usb με τη λίστα Λαγκάρντ στον κ. Βενιζέλο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., έγινε αντιγραφή στο usb το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ανοίγονται τρία αρχεία από τον χρήστη user V.

Την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση Γ. Παπανδρέου

Παράλληλα, ο κ. Μαρκογιαννάκης αναμένεται να έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να του προτείνει να καταθέσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης.

Αρνήθηκε ο Στ. Παπασταύρου ότι είναι ο ιδιοκτήτης λογαριασμού 550 εκατ.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον της Επιτροπής κατέθεσε χθες ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρος, συνεργάτης του πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται σε λογαριασμό 550 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπασταύρου φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου λογαριασμού, αλλά πληρεξούσιος. Κάλεσε ακόμη την Επιτροπή να ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εντοπιστούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα στα οποία ανήκει ο εν λόγω λογαριασμός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή