Νέο αδιέξοδο στην Προανακριτική Επιτροπή

Δεν μπόρεσε να στηρίξει καταγγελία ο Λ. Γιαννικόπουλος
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 08:51
UPD:08:52
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Προ ενός ακόμη αδιεξόδου βρέθηκε την Τρίτη η προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ο κ. Λεωνίδας Γιαννικόπουλος (συνεργάτης του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου) δεν μπόρεσε να στηρίξει την καταγγελία ότι άγνωστος άνδρας είχε ζητήσει 1 εκατ. ευρώ από τον τότε γ.γ. του ΥΠΟΙΚ για να του παραδώσει κατάλογο με φοροφυγάδες.

Κατά την κατάθεσή του ο κ.  Γιαννικόπουλος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, δήλωσε αδυναμία να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία πέρα από το γεγονός ότι το άτομο αυτό τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών.

Παραδέχθηκε πάντως ότι πριν προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή για να καταθέσει ως μάρτυρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γεωργακόπουλο.

Στην επιτροπή καλείται να καταθέσει σήμερα ο κ. Σταύρος Παπασταύρου το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ, έγινε δεκτό το αίτημα του βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της επιτροπής Σπύρου Χαλβατζή, να μην προσδιοριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παραβρίσκεται στη συνεδρίαση εν όψει του συνεδρίου του κόμματός του.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή