Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μάλαγα και Ντόρτμουντ

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 23:44
UPD:04/04/2013 00:16
EPA/DANIEL PEREZ

Ισόπαλες αναδείχθηκαν Μάλαγα και Ντόρτμουντ.

A- A A+

Δεν ανέδειξε νικητή ο αγώνας του «Ροσαλέδα» ανάμεσα στη Μάλαγα και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που έμειναν στο 0-0 και πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης, στη Βεστφαλία, με τη γερμανική ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ..

Όποιος όμως βιαστεί να εξάγει συμπεράσματα από το σκορ και μόνο, θα εκτεθεί. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός, ο ρυθμός φρενήρης, οι ευκαιρίες πολλές και ο Καμπαγέρο παγκόσμιας κλάσης, καθώς ο πορτιέρε των γηπεδούχων ήταν εκείνος που κράτησε την ομάδα του «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Η Ντόρτμουντ εμφάνισε το γνωστό ευρωπαϊκό πρόσωπό της, δηλαδή με απίστευτη ταχύτητα στο transition παιχνίδι, αυτοματισμούς, διαρκή κίνηση και φαντασία, αλλά υστερούσε στην αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που για πολλούς ειδικούς έχει παίξει μέχρι τώρα το καλύτερο ποδόσφαιρο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Καμπαγέρο να σταματά τον Γκέτσε στα μεταξύ τους τετ α τετ (14΄, 19΄) και τους Λεβαντόφσκι (25΄), Γκροσκρόιτς (29΄), Ρόις (32΄) , Κελ (44΄) να βλέπουν τα σουτ που έκαναν να περνούν άουτ, «αγγίζοντας» τα δοκάρια του Αργεντινού τερματοφύλακα.

Από την πλευρά της, η Μάλαγα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 42΄όταν στο κόρνερ του Χοακίν ο Ουέλιγκτον πήρε την κεφαλιά, απέκρουσε εξαιρετικά ο Βαϊντερφέλερ και στη συνέχεια ο Τουλαλάν δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Στο 65΄ ο Γκέτσε νικήθηκε για τρίτη φορά από τον Καμπαγέρο και στο 67΄ το σουτ του Ίσκο αποκρούστηκε από τον Γερμανό γκολκίπερ στις καλύτερες στιγμές της επανάληψης, αφού οι δύο ομάδες ήταν αδύνατον να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό για 90 λεπτά.

Εύλογα λοιπόν, μετά το 75ο λεπτό ουδείς θέλησε να ρισκάρει, καθώς ένα γκολ θα μπορούσε να αποδειχθεί καταδίκη. Η Μάλαγα κράτησε το «μηδέν» για δέκατο αγώνα στις δεκατρείς φετινές εμφανίσεις της και η ρεβάνς αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις