Η Ρεάλ «τελείωσε» από σήμερα με την πρόκριση

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 23:37
UPD:04/04/2013 01:11
A- A A+

Η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ ουσιαστικά έγινε γνωστή από σήμερα, και ας απομένει ο επαναληπτικός της Κωνσταντινούπολης. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Γαλατασαράι με 3-0 και «κλείδωσε» την παρουσία της στους «4» της διοργάνωσης για 23η φορά στην ιστορία της, χάρις στα γκολ των Ρονάλντο (9΄), Μπενζεμά (29΄) και Ιγκουαΐν (73΄). 

Το θρυλικό στάδιο της ισπανικής πρωτεύουσας άρχισε να… «κατηφορίζει» από νωρίς για τους Τούρκους, αφού μπορεί ο Φατίχι Τερίμ να δήλωνε χθες ότι ακόμη κι ένας εξάχρονος ξέρει πως παίζει η Ρεάλ, όμως δεν βρήκε τρόπο να τη σταματήσει.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε την έξοχη ασίστ του Εζίλ και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μουσλέρα που είχε επιχειρήσει έξοδο και έφτασε στα 9 γκολ, περνώντας στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα της διοργάνωσης.

Η Γαλατασαράι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στην περιοχή του Λόπεθ αδυνατούσε να μπει, κι έτσι απείλησε με δύο αξιόλογα σουτ των Ντρογκμπά και Σνάιντερ, που έφυγαν άουτ.

Οι παίκτες του Μουρίνιο «διάβασαν» τα αμυντικά κενά του αντιπάλου τους και στο 29ο λεπτό ο Μπενζεμά διπλασίασε, όταν στη σέντρα του Εσιέν οι Καγιά και Εμπουέ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Γάλλος διεθνής το εκμεταλλεύτηκε.

Στο 73ο λεπτό ο νεοεισελθών Ιγκουαΐν πήρε χωρίς άλμα (!) την κεφαλιά σε φάουλ του Τσάμπι Αλόνσο και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με τους Τούρκους να διαμαρτύρονται (και να έχουν δίκιο) για δύο πέναλτι που τους αρνήθηκε ο Νορβηγός Μουν, σε χέρι του Κεντίρα (26΄) και ανατροπή του Μπουράκ από τον Ράμος (76΄). Ως γενική διαπίστωση, πάντως, η διαιτησία δεν πάει καλά φέτος και η UEFA θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της για να προστατεύσει την αξιοπιστία του θεσμού.

 

Να σημειωθεί ότι στη ρεβάνς η Ρεάλ θα αγωνιστεί χωρίς τους Τσάμπι Αλόνο και Σέρχιο Ράμος, που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις