Προανακριτική: Ο Κ. Μπίκας επιβεβαίωσε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ι. Διώτη

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ
Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 00:10
UPD:06:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας.

A- A A+

Επιβεβαίωσε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας, στην κατά αντιπαράσταση εξέταση τους στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας ανέφερε ότι πήρε τηλέφωνο τον κ. Διώτη προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που κατέθεσε στην Προανακριτική ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και αφορούσε επικοινωνία του με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στις 7 Ιουλίου 2011.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μπίκας επέμεινε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του ο κ. Διώτης φέρεται να υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του και με αφορμή τα email που κατέθεσε, δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας.

Στην Προανακριτική καλούνται Γ. Παπανδρέου - Ευ. Βενιζέλος

Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καλείται να καταθέσει την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από σχετική απόφαση που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής.

Αποφασίστηκε επίσης την επόμενη εβδομάδα να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Φραστικό επεισόδιο Μαρκογιαννάκη – Κωνσταντοπούλου

Στο μεταξύ επεισοδιακά εξελίχθηκε η κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καθώς σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το φραστικό επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο μαρτύρων και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεδρίασης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία τον χαρακτήρισε «αρχιερέα της συγκάλυψης».

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, ο οποίος απευθύνθηκε απαξιωτικά στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Λίγο αργότερα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική κατήγγειλαν μεταξύ άλλων τον κ. Μαρκογιαννάκη ως «θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις μέρες οι μηχανισμO;I ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ», όπως τόνισαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή