Προβάδισμα για τη «βασίλισσα», μάχη στο «Ροσαλέδα»

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών ολοκληρώνονται απόψε
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 10:05
REUTERS/SERGIO PEREZ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, εκτός του Κασίγιας που μπορεί πια να προπονείται κανονικά αλλά αποκλείστηκε από την αποστολή.

A- A A+

Τσάμπιονς Λιγκ πράξη δεύτερη απόψε, με τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της προκριματικής φάσης που θα φέρουν αντιμέτωπες τη Ρεάλ Μαδρίτης με τη Γαλατασαράι και τη Μάλαγα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Εξ αυτών, το πρώτο είναι ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί αλλά η «βασίλισσα» θα πρέπει να το αποδείξει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αν θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το δέκατο Κύπελλο.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, εκτός του Κασίγιας που μπορεί πια να προπονείται κανονικά αλλά αποκλείστηκε από την αποστολή. Να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα βρει ως αντίπαλους δύο «δικά» του παιδιά, αφού ο Ντρογκμπά μεγαλούργησε με αυτόν προπονητή στην Τσέλσι, ενώ ο Σνάιντερ πανηγύρισε μαζί του, το 2010, την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα ιδιαίτερα στοιχεία της αναμέτρησης και η άτυπη μονομαχία του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Μπουράκ Γιλμάζ, δηλαδή των δύο επιθετικών που μοιράζονται την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, έχοντας πετύχει από οκτώ γκολ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός Σβέιν Όντβαρ Μουν, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ισπανικό έδαφος θα διεξαχθεί και ο δεύτερος ημιτελικός, με την εξαιρετική Μάλαγα να φιλοξενεί στο «Ροσαλέδα» την αήττητη μέχρι στιγμής στη φετινή διοργάνωση Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η ομάδα του Μανουέλε Πελεγκρίνι έχει διανύσει μια άκρως εντυπωσιακή πορεία, στην παρθενική συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας μόλις ήττα έως τώρα, εκείνη από την Πόρτο στον προηγούμενο γύρο (0-1), που όμως δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την πορεία της.

Ο Χιλιανός τελικός δεν θα έχει στη διάθεσή του απόψε τον τιμωρημένο Ελισέου, όμως στηρίζει πολλά στην πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία που έχει κρατήσει τη Μάλαγα με μηδέν παθητικό στους 9 από τους 12 αγώνες της.

REUTERS/JON NAZCA

Ο Μάρτσελ Σμέλτσερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη Μάλαγα με μάσκα λόγω κατάγματος στη μύτη.

Από την πλευρά της η Ντόρτμουντ δεν έχει την παραμικρή ελπίδα διατήρησης του τίτλου της στην μπουντεσλίγκα, αφού η διαφορά των 20 βαθμών από την πρωτοπόρο Μπάγερν δεν καλύπτεται ούτε με θαύμα. Ως εκ τούτου ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ρίξει όλο το βάρος στην Ευρώπη και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει μέχρι τώρα.

Απόψε πάντως ο ικανότατος τεχνικός έχει κάποια προβλήματα να επιλύσει, αφού ο Χούμελς θα είναι απών, ο Σμέλτσερ θα παίξει με μάσκα (κάταγμα στη μύτη) και οι Μπέντερ, Γκρόσκροϊτς είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν, αφού αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού.  Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί την άλλη Τρίτη (9/4).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις