«Εξπρές» η Μπάγερν, παρέσυρε και τη Γιουβέντους

Τρίτη, 02 Απριλίου 2013 23:51
UPD:03/04/2013 00:27
EPA/ANDREAS GEBERT

Ο Αλάμπα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κατά της Γιουβέντους.

A- A A+

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Γιουβέντους, την οποία νίκησε 2-0 με γκολ των Αλάμπα (1΄) και Μίλερ (63΄) στην «Αλιάντζ Αρένα», στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό αγώνα.

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες, στον οποίο η διοίκηση της Μπάγερν οφείλει μια εξήγηση αλλά και μια συγγνώμη για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε, ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο πρώτο λεπτό με μακρινό σουτ του Αλάμπα, γκολ για το οποίο ευθύνη φέρει και ο Μπουφόν.

Οι «μπιανκονέρι» δεν είναι όμως τυχαία ομάδα και το απέδειξαν στη συνέχεια, όταν με την εξαιρετική οργάνωση και τη μεθοδικότητα που τους διακρίνει ήλεγξαν το ρυθμό, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και απείλησαν με δύο σουτ των Πίρλο και Βιντάλ, που έφυγαν ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Νόιερ.

Με τον Ρόμπεν να περνά ως αλλαγή μόλις στο 16ο λεπτό στη θέση του Κρόος που αποχώρησε τραυματισμένος, η Μπάγερν έγινε εκ νέου επιθετική, κυριάρχησε και είχε δύο εξαιρετικά σουτ των Ριμπερί (20΄) και Ρόμπεν (32΄) που «καρδιοχτύπησαν» τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας, αλλά ήταν άστοχα.

REUTERS/MICHAEL DALDER

Ο Μπουφόν δεν καταφέρνει να μπλοκάρει το σουτ του Αλάμπα.

Η κυριαρχία της Μπάγερν συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μίλερ να βάζει τη δικλείδα ασφαλείας και να δίνει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του γράφοντας το 2-0 στο 63ο λεπτό σε κενή εστία, από πάσα του Μάντζουκιτς που ήταν όμως σε θέση οφ σάιντ όταν πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Μπουφόν στο σουτ του Αλάμπα.

Τη χαρά της νίκης για τους Βαυαρούς σκίασε πάντως ο τραυματισμός του Τόνι Κρόος, ο οποίος υπέστη θλάση στους προσαγωγούς και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίου έξι εβδομάδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις