Γαλλία - Λίβανος: Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ – Σουλεϊμάν

Για βοήθεια σε ζητήματα προσφύγων και εσωτερικής σταθερότητας έκανε λόγο ο γάλλος πρόεδρος
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 19:24
UPD:19:33
EPA/NABIL MOUNZER

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους (αριστερά) διαβεβαίωσε τον κ. Σουλεϊμάν (δεξιά) ότι η Γαλλία προτίθεται να σταθεί «στο πλευρό του Λιβάνου για να προασπίσει τη συνέχεια των θεσμών, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της χώρας». Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών.

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Σουλεϊμάν είχε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επαναλαμβάνοντας τη βούλησή του για «προστασία του Λιβάνου από τις συνέπειες της σύρραξης στη Συρία», όπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων.

«Καθώς ο Λίβανος υφίσταται τις συνέπειες της συριακής κρίσης, ειδικά το γεγονός της υποδοχής ενός πολύ μεγάλου αριθμού προσφύγων από τη Συρία, ο πρόεδρος υπογράμμισε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που έχει η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για να δοθεί βοήθεια στο Λίβανο για να αντιμετωπίσει αυτή τη συρροή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους διαβεβαίωσε τον κ. Σουλεϊμάν ότι η Γαλλία προτίθεται να σταθεί «στο πλευρό του Λιβάνου για να προασπίσει τη συνέχεια των θεσμών, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και τη σταθερότητα της χώρας», ενώ κάλεσε τη λιβανική πολιτική ηγεσία να μην επιτρέψει η χώρα να εμπλακεί εκ νέου στη συριακή κρίση.

Ο κ. Ολάντ κάλεσε επίσης τον κ. Σουλεϊμάν να κάνει «κάθε δυνατή προσπάθεια» για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή των προσεχών εκλογών.

Ο Λίβανος παραμένει χωρίς κυβέρνηση μετά την προ ημερών απόφαση του πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι να παραιτηθεί.

Της απόφασης είχε προηγηθεί ενδοκυβερνητική σύγκρουση μεταξύ της σιιτικής Χεζμπολάχ και των συμμάχων της στη συμμαχία της 8ης Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική ένταση στο Λίβανο κλιμακώνεται επικίνδυνα λόγω των έντονων διαφορών των πολιτικών παρατάξεων στη χώρα σχετικά με την σύρραξη στη γειτονική Συρία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή