Γαλλία : Κοινή πολιτική με τη Βρετανία στο θέμα της άμυνας

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 10:40
A- A A+

Την εκτίμηση, ότι οι «διαφορές» με τους Βρετανούς, που εμφανίστηκαν στη διάρκεια της ιρακινής κρίσης, «δεν είναι τροχοπέδη στην κοινή μας άμυνα», εξέφρασε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, Μισέλ Αλιότ-Μαρί.

«Οι διαφορές που είχαμε με τους Βρετανούς, δεν είναι μία τροχοπέδη στην κοινή μας άμυνα. Η ιρακινή κρίση ,δεν έθιξε την απόφαση μας να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα. Το αντίθετο», τόνισε η υπουργός σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «La Provence».

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα αξιωματούχο, «η ιρακινή κρίση απέδειξε την ανάγκη για την Ευρώπη να εκφράζει τη δική της άποψη για τον κόσμο» προσθέτοντας ότι «με τους Βρετανούς συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη».

Η Γαλλία και η Γερμανία, μαζί με το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, που υποστηρίζουν την αυξημένη αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα της Αμυνας σε σχέση με τo ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεδρίασαν χθες στις Βρυξέλλες. Το θέμα της τετραμερούς διάσκεψης, που ήταν η ενίσχυση της ευρωπαϊκής Αμυνας, επικρίθηκε έντονα από τη Βρετανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή