Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Οι αντάρτες «κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο»

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 11:32
UPD:11:54
EPA/OLIVIER HOSLET

Προεδρικός σύμβουλος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μποζιζέ (φωτογραφία) κατέφυγε στη ΛΔ Κονγκό σήμερα το πρωί.

A- A A+

Οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κατέλαβαν σήμερα το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Μπανγκουί, ανακοίνωσε ο στρατηγός Τζούμα Ναρκόγιο, ένας εκ των στρατιωτικών ηγετών τους.

«Καταλάβαμε το προεδρικό μέγαρο. Ο Μποζιζέ δε βρισκόταν εκεί. Τώρα πηγαίνουμε στη εθνική ραδιοφωνία απ΄όπου θα μιλήσει ο πρέοδρος του συνασπισμού (Μισέλ Τζοτόντια)», ανέφερε ο στρατηγός Ναρκόγιο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Στα χέρια των ανταρτών η πρωτεύουσα Μπανγκουί

Στα χέρια των ανταρτών του συνασπισμού Σελέκα βρίσκεται πλέον η πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκουί. Οι αντάρτες, αφού κατέλαβαν το Προεδρικό Μέγαρο, ανάγκασαν τον Πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ, να εγκαταλείψει την χώρα, και να καταφύγει στην γειτονική Λ.Δ. του Κογκό.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρωτεύουσα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Μποζιζέ κατέφυγε στη ΛΔ Κονγκό.

«Οι αντάρτες ελέγχουν την πόλη. Ελπίζω να μην υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Γκαστόν Μακουζάνγκμπα.

REUTERS
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Οι αντάρτες μπήκαν στην πρωτεύουσα

Αντάρτες ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με κυβερνητικές δυνάμεις της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας χθες, καθώς συνεχίζουν την προσπάθεια να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ, ωθώντας τη Γαλλία να στείλει κι άλλες δυνάμεις στη χώρα για να ασφαλίσουν το διεθνές αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Κρεπίν Μπόλι-Γκούμπα, οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα ελέγχουν όλες τα στρατηγικά σημεία της πόλης.

Προεδρικός σύμβουλος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μποζιζέ κατέφυγε στη ΛΔ Κονγκό σήμερα το πρωί.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει από το πρωί στο Μπανγκουί ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή