Η Βέροια έσπρωξε την Κέρκυρα στη Β΄ Εθνική

Άδικο το πέναλτι και η αποβολή στη φάση του 1-0
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013 19:24
UPD:19:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL

Οι παίκτες της Βέροιας πανηγυρίζουν.

A- A A+

Η Βέροια πήρε το τρίποντο που ήθελε απέναντι στην Κέρκυρα, την οποία νίκησε με 2-0 (77΄ πεν. Κόστλι, 90΄+ Όλαϊτάν) στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και την έστειλε στη Β΄ Εθνική, ενώ η ίδια έκανε το μεγάλο άλμα για την παραμονή της, σε μια αναμέτρηση που είχε τέσσερις αποβολές.

Η Βέροια ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και διατήρησε την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις για να διασπάσει και να απειλήσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «Φαιάκων», που ήταν πασιφανές ότι είχαν σκοπό να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη και να ψάξουν το γκολ σε κάποια αντεπίθεση.

Στο 16΄ ο προωθημένος Ορέστες δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο φάουλ του Γεωργιάδη, στο 32΄ ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Ιωάννου και στο 41΄ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πρόλαβε τον Κόστλι, σε αυτές τις «υποψίες» ευκαιριών κατά το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Βέροια μπήκε δυνατά για να πετύχει κάποιο γκολ που θα ανάγκαζε την Κέρκυρα να βγει από το «καβούκι» της, με αποτέλεσμα να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Κόστλι στο 48΄ (κεφαλιά άουτ) κι ένα δοκάρι σε σουτ του Όλαϊτάν στο 56΄.

Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστας φάνηκε απειλητική για πρώτη φορά στο 69ο λεπτό, όταν το γύρισμα του Αγρίτη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75΄ έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων: ο Στάμου μάρκαρε τον Κόστλι, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος εντός της περιοχής χωρίς όμως να υπάρχει παράβαση, αλλά ο διαιτητής Δημητρόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Κέρκυρας και πέναλτι, με τον επιθετικό από την Ονδούρα να κάνει το 1-0 από τα 11 μέτρα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ οι παίκτες της Κέρκυρας βρίσκονταν όλοι στην επίθεση ψάχνοντας το τέρμα της ισοφάρισης, ο Ολαϊτάν σε αντεπίθεση έκανε το 2-0, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τρεις «εσκεμμένες» αποβολές, καθώς οι Γεωργέας, Βενέτης και Γεωργιάδης επιδίωξαν και πήραν σκόπιμα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις