«Βγάζει τα μάτια του μόνος του» ο Παναθηναϊκός...

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 21:24
UPD:21:24
ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ από τον Πλατανιά Χανίων με 1-0.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται «ιδανικός αυτόχειρας» στη μάχη που δίνει για να παίξει στα πλέι οφ, καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» που του έκανε νωρίτερα ο ΟΦΗ. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στο ΟΑΚΑ από τον Πλατανιά Χανίων με 1-0 και, πλέον, το έργο τους για την κατάκτηση της 5ης θέσης δυσκολεύει πάρα πολύ.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε η ομάδα του Φάμπρι παρουσίασε και πάλι το κακό πρόσωπο που δείχνει στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Οι απουσίες που είχε ήταν όντως σημαντικές (Σεϊταρίδης, Σισοκό), αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το νέο «πισωγύρισμα». Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πάρα πολύ να μείνει εκτός Ευρώπης (παραμένει 3 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ κινδυνεύει να βρεθεί και κάτω από τη Ξάνθη, εάν η ακριτική ομάδα νικήσει αύριο τον Ατρόμητο), κάτι που εφόσον οριστικοποιηθεί θα βάλει σε μεγαλύτερους μπελάδες το σύλλογο, όσον αφορά τη βιωσιμότητά του.

Χωρίς να παίξει καλά, ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Ναζλίδης και με σύμμαχο την τύχη, έφτασε στο μεγάλο αποτέλεσμα. Χάρη σε αυτή η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη εξασφάλισε οριστικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι στις τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις που είχε εφέτος με τους «πράσινους» (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) πήρε τρεις νίκες, ενώ ηττήθηκε μόνο μία φορά στο πρώτο ματς του Κυπέλλου.

Με το...καλημέρα στο παιχνίδι ο Πλατανιάς έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Ο Ναζλίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των «πρασίνων» και με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα στους Χανιώτες (0-1) μόλις στο 4ο λεπτό.

Ο ίδιος παίκτης έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του στο 11΄, όταν έπιασε το σουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Παναθηναϊκού άρχισαν να γίνονται πιο έντονες, καθώς η ομάδα του Φάμπρι δεν μπορούσε να βρει τη συνοχή της και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κηπουρού.

Μετά το 15λεπτο οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους κι άρχισαν να πιέζουν. Στο 17΄ και 20΄ ο Εσπάρθα ήταν πρωταγωνιστής, αλλά στην πρώτη φάση δεν πήρε έγκαιρα τη μπάλα από τον Τοτσέ, ενώ στη δεύτερη η κεφαλιά που επιχείρησε από καλή θέση δεν ανησύχησε τον Κηπουρό. Ο διαιτητής, Τριτσώνης, στο 23΄ θεώρησε ακούσιο το καθαρό χέρι του Ποτουρίδη μέσα στην περιοχή και δεν υπέδειξε παράβαση.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στα πρώτα 45 λεπτά χάθηκε στο 34΄, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Μαυρία, ο Σπυρόπουλος απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Δυνατά και με διάθεση να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Στο 50΄ και 56΄ ο Κηπουρός εξουδετέρωσε σχετικά εύκολα τα σουτ του Κουΐνσι, που με τον Φιγκερόα, αποτέλεσαν τις δύο γρήγορες αλλαγές του Φάμπρι (αντί των Τοτσέ και Εσπάρθα) με το ξεκίνημα της επανάληψης.

Μεγάλη ευκαιρία στο 60΄ για τους γηπεδούχους, με το Μαυρία να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα πόδια αμυντικών και έφυγε κόρνερ. Στο 82΄ ο Κηπουρός απεσόβησε το 1-1 με την εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Κουΐνσι, ενώ δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να «αγγίξουν» το 2-0, αλλά ο Καρνέζης είπε «όχι» στο βολέ του Ποτουρίδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις