Στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 23:34
UPD:29/03/2013 02:53
EPA/DAVID EBENER

Ηγέτης των «πρασίνων», που με πολύ καλή απόδοση πέτυχαν τη δεύτερη συνεχή νίκη τους στη διοργάνωση μετά τη Μαδρίτη, ήταν ο Ματσιούλις (δεξιά).

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, επικρατώντας εκτός έδρας της γερμανικής Μπάμπεργκ με 82-60 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του «Top-16». Ηγέτης των «πρασίνων», που με πολύ καλή απόδοση πέτυχαν τη δεύτερη συνεχή νίκη τους στη διοργάνωση μετά τη Μαδρίτη, ήταν ο Ματσιούλις που σκόραρε 24 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82

Για τον αγώνα δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, αφού το εύρος της διαφοράς στο σκορ μιλά μόνο του. Πλέον, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα έχει την ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλό της, με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε απόλυτα το ρυθμό και το περιφερειακό σουτ του αντίπαλου, ενώ περιόρισε την απειλή που συνιστούσε ο Νάχμπαρ, θέτοντας από πολύ νωρίς τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση.

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας προηγήθηκε 42-27 στο ημίχρονο έχοντας σαφή υπεροχή σε όλους τους επιμέρους τομείς της αναμέτρησης, με την άμυνά του να αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ιδιαιτέρως αποτελεσματική.

Πλέον, για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν οι ακόλουθες εκδοχές:

  • Αν χάσει από την ΤΣΣΚΑ οι Ρώσοι θα τερματίσουν πρώτοι και οι «πράσινοι» τέταρτοι, οπότε θα αντιμετωπίσουν στους «8» την Μπαρτσελόνα.

  • Αν νικήσει τους Μοσχοβίτες θα είναι (τουλάχιστον) τρίτος, ενώ θεωρητικά μπορεί να τερματίσει και πρώτος. Πως;  Με νίκη μεγαλύτερη των 22 πόντων και ταυτόχρονη επικράτηση της Ρεάλ επί της Εφές. Σε αυτή την περίπτωση, με +19 θα είναι δεύτερος. Αν η Εφές νικήσει τη Ρεάλ, θα πρέπει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με διαφορά μεγαλύτερη των 3 πόντων για τη δεύτερη θέση, ενώ με +26 θα είναι πρώτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις