«Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;»

Νέα διαδραστική έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 17:48
UPD:17:49
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Η διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου μαθαίνει στα παιδιά μέσα από ενεργό διάλογο και δραστηριότητες για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες.

A- A A+

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 6 έως τις 28 Απριλίου και από τις 18 έως τις 26 Μαΐου, η διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου ασχολείται με τη ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες, στην ενότητα: «Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Την επίδειξη πειραμάτων με θέμα: «Η ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες» (προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)

Η επιστημονική ομάδα των πειραμάτων ψάχνει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα. Τι είναι στ’ αλήθεια η ζωή; Χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι προσπαθούν να δώσουν έναν ορισμό, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να περιγράψει με ακρίβεια το θαυμαστό αυτό φαινόμενο. Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τι είναι ζωντανό και τι όχι; Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν; Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Πώς αναζητούμε στοιχεία για εξωγήινους ζωντανούς οργανισμούς;

YOUTUBE/EUGENFOUND
«Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;»

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 6 έως τις 28 Απριλίου και από τις 18 έως τις 26 Μαΐου, η Διαδραστική Έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου ασχολείται με τη ζωή στη Γη και σε άλλους πλανήτες, στην ενότητα: «Είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;».

- Το διαδραστικό εργαστήρι: «Παλαιοντολόγοι για άλλους πλανήτες» (προτείνεται για παιδιά από 7 έως 10 ετών)

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Τα παιδιά μέσα από ενεργό διάλογο και δραστηριότητες μαθαίνουν για το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. Προσεγγίζουν την επιστήμη της παλαιοντολογίας και τη διαδικασία απολίθωσης των ζωντανών οργανισμών, αλλά και των αποτυπωμάτων τους. Στο τέλος κατασκευάζουν τα ίδια το δικό τους, μοναδικό αποτύπωμα.

- Τη διαδραστική αφήγηση: «Πώς φτάσαμε στον Δαρβίνο;» (προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες)

Η θεωρία της Εξέλιξης αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της επιστήμης. Μέσα από ποιους δαιδάλους, όμως, «περπάτησε» η σκέψη για την εμφάνιση και ανάπτυξη της ζωής στη Γη (και όχι μόνο), μέχρι ο Δαρβίνος να επιστρέψει από τα Γκαλαπάγκος και να δημοσιεύσει το έργο του;

 

Προτεινόμενα για εσάς