«Θετικά ανταποκρίνεται» ο Μαντέλα στη θεραπεία

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 17:20
UPD:21:45
EPA/KIM LUDBROOK

Ο 94χρονος πρώην πρόεδρος διακομίστηκε χθες τη νύχτα στο νοσοκομείο.

A- A A+

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα «ανταποκρίνεται θετικά» στη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται λόγω της υποτροπής που παρουσίασε σε αναπνευτσική λοίμωξη, όπως ανακοίνωσε  η νοτιοαφρικανική προεδρία.

«Παραμένει υπό θεραπεία και παρατήρηση στο νοσοκομείο», αναφέρει η ανακοίνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

REUTERS
Στο νοσοκομείο ο Νέλσον Μαντέλα

O 94χρονος πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα νοσηλεύτηκε τη νύχτα καθώς παρουσίασε υποτροπή της αναπνευστικής λοίμωξης από την οποία ταλαιπωρείται, όπως ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική προεδρία. «Οι γιατροί εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση και μεριμνούν ώστε κατά τη νοσηλεία του να δίδεται η μέγιστη φροντίδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο 94χρονος πρώην πρόεδρος διακομίστηκε χθες τη νύχτα στο νοσοκομείο. Στις αρχές Μαρτίου ο κ. Μαντέλα είχε επίσης νοσηλευτεί για ένα 24ωρο. Η προεδρία είχε ανακοινώσει τότε ότι επρόκειτο για εξετάσεις ρουτίνας.

Η τελευταία πολυήμερη -18 ημέρες- νοσηλεία του Μαντέλα ήταν τον Δεκέμβριο του 2012, πάλι για επιπλοκές της ίδιας πνευμονικής λοίμωξης.

Να μην πανικοβάλλονται σε ό,τι αφορά την υγεία του πρώην προέδρου της χώρας και συμβόλου της πάλης κατά του ρατσιστικού καθεστώτος του Απαρτχάιντ κάλεσε τους Νοτιοαφρικανούς ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή