Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μαντέλα

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 10:27
EPA/KIM LUDBROOK

Στις αρχές Μαρτίου ο  πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης είχε επίσης νοσηλευτεί για ένα 24ωρο. Η προεδρία είχε ανακοινώσει τότε ότι επρόκειτο για εξετάσεις ρουτίνας. 

A- A A+

O 94χρονος πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα νοσηλεύτηκε τη νύχτα καθώς παρουσίασε υποτροπή της αναπνευστικής λοίμωξης από την οποία ταλαιπωρείται, όπως ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική προεδρία.

«Οι γιατροί εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση και μεριμνούν ώστε κατά τη νοσηλεία του να δίδεται η μέγιστη φροντίδα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

REUTERS

Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον κ. Μαντέλα. «Καλούμε το νοτιοαφρικανικό λαό και όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για τον αγαπημένο μας Μαντίμπα (όπως ονομάζεται η φυλή του Μαντέλα) και για την οικογένειά του. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η υγεία του», δήλωσε.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Κλινήρης με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Μαντέλα

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση της χώρας, ο 94χρονος πρώην ηγέτης του αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ μπήκε για νοσηλεία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ωστόσο δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Το μόνο που αναφέρθηκε είναι πως «μέλημα όλων είναι ο Μαντέλα να λάβει την καλύτερη δυνατή ιατρική μέριμνα». Είναι η δεύτερη φορά αυτόν το μήνα που ο Νέλσον Μαντέλα εισάγεται στο νοσοκομείο.

Η προεδρία, η οποία δεν διευκρινίζει πού νοσηλεύτηκε ο κ. Μαντέλα, καλεί για άλλη μια φορά τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις «ιδιωτικές στιγμές» του νομπελίστα Ειρήνης «για να αφήσουν τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους».

Στις αρχές Μαρτίου ο κ. Μαντέλα είχε επίσης νοσηλευτεί για ένα 24ωρο. Η προεδρία είχε ανακοινώσει τότε ότι επρόκειτο για εξετάσεις ρουτίνας.

Η τελευταία πολυήμερη -18 ημέρες- νοσηλεία του Μαντέλα ήταν τον Δεκέμβριο του 2012, πάλι για επιπλοκές της ίδιας πνευμονικής λοίμωξης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή