Π. Καμμένος: Η Κύπρος δεν είναι μακριά

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 17:14
UPD:17:24
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας (δεξιά) επισκέφθηκε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (αριστερά) στο γραφείο του στη Βουλή και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την απόφαση του Εurogroup.

A- A A+

«Καταστροφική» χαρακτήρισε την πολιτική που ασκείται από το Eurogroup ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Στουρνάρα, στο πλαίσιο της οποίας, ο υπουργός Οικονομικών τον ενημέρωσε για τη συμφωνία σχετικά με την Κύπρο.

«Η Κύπρος δεν είναι μακριά», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, προειδοποιώντας ότι η ασκούμενη πολιτική θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

YOUTUBE/ANEXARTITOIELLINES

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον υπουργό Οικονομικών έγινε «εκ των υστέρων» κι ενώ «δεν έχουμε λάβει καμία πληροφορία από αυτές που έχουμε ζητήσει ως κόμματα της αντιπολίτευσης». «Έχουμε συγχωνεύσεις τραπεζών χωρίς να έχουμε τις εκθέσεις της Black Rock. Έχουμε αποφάσεις για άσκηση οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής στο Eurogroup χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση», παρατήρησε.

Υποστήριξς ταυτόχρονα πως ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε κατά τη συνάντηση ότι εγγυάται τις τραπεζικές καταθέσεις, σε αντίθεση με αυτά που λέει ο πρόεδρος του Eurogroup, αλλά και ο κ. Γιούνκερ.

Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει «σοβαρό θέμα» με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ότι ο υπουργός Οικονομικών «δεν επιβεβαίωσε ότι αυτή θα γίνει όπως προβλέπεται από το νόμο μέχρι το τέλος Απριλίου».

«Αυτό σημαίνει αλλαγή του νόμου. Αλλαγή της πολιτικής και αποτυχία της συγκεκριμένης πολιτικής. Μια αποτυχία που επιβεβαιώνει όλους αυτούς που μιλάμε για την λάθος πολιτική που ασκεί το Eurogroup υπό την επικυριαρχία της κ. Μέρκελ και της Γερμανίας», πρόσθεσε.

Παρατήρησε τέλος ότι η «υπέρμετρη διόγκωση» συγκεκριμένων τραπεζών με απευθείας αναθέσεις στην Ελλάδα δημιουργεί κινδύνους για την εθνική οικονομία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή