Προανακριτική: Καταθέτει αύριο ο Κ. Μπίκας

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Επιβεβλημένη και η κατάθεση του Γ. Παπανδρέου
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 13:49
UPD:14:32
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας.

A- A A+

Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καλείται να καταθέσει αύριο ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθίσταται επιβεβλημένη και η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αλληλογραφία που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Από την αλληλογραφία, που έγινε μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι ο τελευταίος έχει συνεργασία με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

Ο κ. Μπίκας φαίνεται επίσης πως είχε ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης και πως είχε ενημερώσει και τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή