Προανακριτική: Άγνωστος ζήτησε ένα εκατ. ευρώ για να δώσει τη λίστα, κατέθεσε ο πρώην γ.γ. του ΥΠΟΙΚ

Ενώπιον της Επιτροπής ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 21:12
UPD:21:24
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν να καταθέσουν στην προανακριτική ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου.

A- A A+

Από την άνοιξη του 2010 είχε ενημερωθεί σχετικά με τη λεγόμενη τότε λίστα Φαλσιανί ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, όπως ενημέρωσε την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ότι είχε ενημερωθεί για τη λίστα, που περιείχε ονόματα ελλήνων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό, αλλά αυτός που την είχε στην κατοχή του ζητούσε να την δώσει επ’ αμοιβή. «Συναντήθηκα με το άτομο αυτό μου ζήτησε ένα εκατομμύριο και του είπα εγώ δεν ενδιαφέρομαι», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ακόμα, ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι ενημέρωσε σχετικά τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το θέμα έληξε εκεί καθώς ο υπουργός δεν επανήλθε.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, σε ερωτήσεις των μελών της Προανακριτικής πότε ακριβώς έγινε η συνάντηση και πώς λεγόταν το πρόσωπο που συναντήθηκε, απάντησε ότι δεν θυμάται.

Για αυτό το λόγο, η Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την ερχόμενη εβδομάδα σε κατάθεση  τον συνεργάτη του κ. Γεωργακόπουλου, Λεωνίδα Γιαννικόπουλου, ο οποίος είχε συναντηθεί αρχικά με τον πληροφοριοδότη.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν να καταθέσουν επίσης ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή