Μ. Αλκατίμπ: Ενθάρρυνση του Άσαντ η μη εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Δηλώσεις του παραιτηθέντος προέδρου του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 13:25
REUTERS/STRINGER

Ο ηγέτης του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, Μοάζ Αλκατίμπ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την παραίτησή του από την ηγεσία του αντιπολιτευτικού συνασπισμού ωστόσο θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του, μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του.

A- A A+

Έμμεσο μήνυμα στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να «κινηθεί όπως θέλει» αποτελεί η άρνηση του NATO να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων εντός του συριακού εναέριου χώρου, σημείωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο ηγέτης του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, Μοάζ Αλκατίμπ.

Ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος του «Εθνικού Συνασπισμού των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων» δήλωσε στο Reuters ότι η μη χρήση του συστήματος πυραύλων Πάτριοτ για την προστασία των ελεγχόμενων από τους σύρους αντάρτες περιοχών από αεροπορικά χτυπήματα της συριακής αεροπορίας στέλνει μήνυμα ασυδοσίας στην Δαμασκό.

Ο κ. Αλκατίμπ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την παραίτησή του από την ηγεσία του αντιπολιτευτικού συνασπισμού, στον οποίο συνενώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των συριακών αντιπολιτευτικών πολιτικών δυνάμεων, ωστόσο θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του, μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή