Κόσμος
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 13:25

Μ. Αλκατίμπ: Ενθάρρυνση του Άσαντ η μη εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Έμμεσο μήνυμα στον Μπασάρ Αλ Άσαντ να «κινηθεί όπως θέλει» αποτελεί η άρνηση του NATO να προστατεύσει τις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, σημείωσε σε δηλώσεις του ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης.

Έμμεσο μήνυμα στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ να «κινηθεί όπως θέλει» αποτελεί η άρνηση του NATO να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων εντός του συριακού εναέριου χώρου, σημείωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο ηγέτης του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, Μοάζ Αλκατίμπ.

Ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος του «Εθνικού Συνασπισμού των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων» δήλωσε στο Reuters ότι η μη χρήση του συστήματος πυραύλων Πάτριοτ για την προστασία των ελεγχόμενων από τους σύρους αντάρτες περιοχών από αεροπορικά χτυπήματα της συριακής αεροπορίας στέλνει μήνυμα ασυδοσίας στην Δαμασκό.

Ο κ. Αλκατίμπ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει την παραίτησή του από την ηγεσία του αντιπολιτευτικού συνασπισμού, στον οποίο συνενώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των συριακών αντιπολιτευτικών πολιτικών δυνάμεων, ωστόσο θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του, μέχρι να επιλεγεί ο διάδοχός του.