Η Ισπανία πέρασε ως πρωταθλήτρια από το Παρίσι

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 23:58
UPD:27/03/2013 00:34
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Πέδρο στο 58ο λεπτό (φωτογραφία), ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πογκμπά στο 78΄.

A- A A+

Η καρδιά της πρωταθλήτριας δεν εγκατέλειψε την τροπαιούχο κόσμου και Ευρώπης Ισπανία, ακόμη και αν η «αρμάδα» του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε κάποια... απρόβλεπτα «στραβοπατήματα» ως τώρα, όπως την εντός έδρας ισοπαλία με τη Φινλανδία (1-1) την περασμένη Παρασκευή.

Στον αγώνα που κρινόταν, ουσιαστικά, η πρώτη θέση του 9ου ομίλου και η απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, οι «φούριας ρόχας» νίκησαν τη Γαλλία στο «Σταντ ντε Φρανς» με 1-0 και «καπάρωσαν» την πρωτιά, καθώς ξεπέρασαν τους «τρικολόρ» που πριν από το παιχνίδι ήταν μπροστά με δύο βαθμούς.

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Πέδρο στο 58ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Πογκμπά στο 78΄, με το νεαρό άσο της Γιουβέντους να δέχεται δύο κίτρινες σε ένα λεπτό!

Ήρωας για τους Ισπανούς ήταν ο Βίκτορ Βαλντές, που αν και στη «σκιά» του Ίκερ Κασίγιας τόσα χρόνια έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις και επέτρεψε στην ομάδα του να φύγει με τη νίκη, καθώς στο 5ο λεπτό εξουδετέρωσε το τετ-α-τετ με τον Ριμπερί και στο 87΄ επενέβη σωτήρια στην κοντινή κεφαλιά του Εβρά, από φάουλ του Βαλμπουενά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις