Δαμασκός: Αιματηρό χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 17:25
UPD:20:38
REUTERS/MOHAMMED AMEEN

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη βορειοανατολική συνοικία του Ρουκν Αλ Ντιν, ωστόσο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην περιοχή δηλώνουν άγνοια για το αν επρόκειτο τελικώς για βόμβα ή για έκρηξη όλμου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων αμάχων, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη βορειοανατολική συνοικία του Ρουκν Αλ Ντιν.

Η έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με τα συριακά μέσα, κοντά σε μονάδα ανεφοδιασμού του κυβερνητικού στρατού.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν κρατήρα μεγέθους δύο επί δύο μέτρων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο στηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση και εδρεύει στο Λονδίνο, έκανε λόγο για θύματα τόσο ανάμεσα στους στρατιώτες όσο και ανάμεσα στους αμάχους, χωρίς να παράσχει ωστόσο συγκεκριμένο απολογισμό.

Οι αντάρτες έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να μεταφέρουν την ένοπλη αντιπαράθεση με το καθεστώς του Μπασάε Αλ Άσαντ στο κέντρο της Δαμασκού, ωστόσο έχουν απωθηθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις σε προάστια της πόλης στα νότια και ανατολικά του κέντρου.

Οι επιθέσεις των ανταρτών, πάντως, στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα, η αεροπορία του καθεστώτος είχε βομβαρδίσει συνοικίες της Δαμασκού οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες, ενώ ο στρατός χτύπησε τα προπύργιά τους με βολές πυροβολικού.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή