Συρία: Πολιτικό αεροσκάφος «επλήγη από πυρά»

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 23:48
UPD:23:48
REUTERS/GEORGE OURFALIAN

Ο στρατός κατέλαβε μεγάλες περιοχές της συνοικίας Μπάμπα Αμρ στην πόλη Χομς, ύστερα από σφοδρές μάχες με τους αντάρτες τις τελευταίες ημέρες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένα πολιτικό αεροσκάφος επλήγη σήμερα από αντιαεροπορικά πυρά, ενώ πετούσε πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χωρίς να διευκρινίσει αν το αεροσκάφος κατερρίφθη.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροσκάφος να κατεβαίνει αργά αλλά δεν ήταν σε θέση να πουν αν συνετρίβη.

Στο μεταξύ, ο στρατός κατέλαβε μεγάλες περιοχές της συνοικίας Μπάμπα Αμρ στην πόλη Χομς, ύστερα από σφοδρές μάχες με τους αντάρτες τις τελευταίες ημέρες.

Η αεροπορία σφυροκόπησε περιοχές σε όλη τη χώρα, κυρίως στην επαρχία Ιντλίμπ όπου πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα στο Αμάν ο εκπρόσωπος του ιορδανικού στρατού δήλωσε ότι σύροι αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Ασαντ έκλεισαν σήμερα τα δύο μοναδικά συνοριακά φυλάκια με το χασεμιτικό βασίλειο.

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έκλεισε δύο συνοριακά φυλάκια της Ντεράα και της Νασίμπ (στη συριακή πλευρά της μεθορίου) όταν αυτά τέθηκαν υπό τον έλεγχό του», δήλωσε πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Η Ιορδανία δεν έλαβε καμιά απόφαση να κλείσει τα σύνορα», είπε από την πλευρά του ο ιορδανός υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σαμίχ Μααΐταχ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι οι αντάρτες είχαν πάρει υπό τον έλεγχό του λωρίδα μήκους 25 χιλιομέτρων από την τοποθεσία Μουζαϊρίμπ, στα ιορδανικά σύνορα μέχρι την τοποθεσία Ααμπντίν, κοντά στη γραμμή εκεχειρίας με το Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές, το χασεμιτικό βασίλειο που μοιράζεται τα βόρεια σύνορά του με τη Συρία κατά μήκος 370 χιλιομέτρων, φιλοξενεί 450.000 σύρους πρόσφυγες και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί σε 700.000 μέχρι το τέλος του 2013.

Στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση παρά τη «γενναία» παραίτηση την Κυριακή του επικεφαλής της, του Αχμεντ Μόαζ Αλχάτιμπ.

«Λυπούμαστε να τον βλέπουμε να φεύγει, αλλά η αποχώρηση αυτή δεν αλλάζει την αμερικανική πολιτική υποστήριξης στη συριακή αντιπολίτευση και στον Εθνικό Συνασπισμό της αντιπολίτευσης», ανέφερε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο


 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή