Οδηγίες προς τα ταμεία για ταυτοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 14:07
UPD:15:07
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Μας χωρίζει μία πολύ μικρή απόσταση από το να αποκτήσει η χώρα μας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης του μητρώου των συντάξεων, ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο υπ. Εργασίας Γ. Βρούτσης.

A- A A+

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες έλαβαν σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση όλοι οι διοικητές των κύριων και επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ταυτοποίησης ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στις συντάξεις των ασφαλισμένων τους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως αποφασίστηκε το κάθε ταμείο ξεχωριστά να ειδοποιήσει εγκαίρως, πριν την καταληκτική ημερομηνία της 10ης Απριλίου, τους ασφαλισμένους του, στων οποίων τις συντάξεις δεν υπάρχει είτε το ΑΜΚΑ είτε το ΑΦΜ.

Ζητήθηκε επίσης από όλα τα ταμεία να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης ώστε μέχρι την τελευταία ροή στοιχείων από την ΗΔΙΚΑ, δηλαδή στις 10/4/2013, να έχουν ενημερώσει τα αρχεία τους.

Στις 10 Μαρτίου οι συντάξεις χωρίς ΑΜΚΑ ανέρχονταν σε ποσοστό 3,81% του συνόλου των συντάξεων (176.364). Το ποσοστό των συντάξεων χωρίς ΑΦΜ ανερχόταν στο 3,46% (152.311 συντάξεις). Σε 15.882 ανέρχονταν οι συντάξεις που δεν έχουν ούτε ΑΜΚΑ ούτε ΑΦΜ.

«Μας χωρίζει μία πολύ μικρή απόσταση από το να αποκτήσει η χώρα μας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα ελέγχου και ενημέρωσης του μητρώου των συντάξεων, ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Είπε ακόμη ότι «η ευθύνη, πλέον, μεταβιβάζεται στις διοικήσεις των ταμείων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να μικρύνουν όσο το δυνατόν τις αποκλίσεις και να ταυτοποιήσουν όσες περισσότερες συντάξεις γίνεται μέχρι την τελευταία ροή που θα δώσει η ΗΔΙΚΑ στις 10 Απριλίου, με στόχο να μηδενιστούν».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «η αναστάτωση που δημιουργείται μέσα από την αναστολή των συντάξεων στο τέλος Απριλίου θα είναι προσωρινή και τελευταία καθώς διορθώνεται άμεσα. Το όφελος όμως θα είναι μόνιμο για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή