Κόσμος
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 11:32

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Οι αντάρτες «κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο»

Οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κατέλαβαν σήμερα το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Μπανγκουί, ανακοίνωσε ο στρατηγός Τζούμα Ναρκόγιο, ένας εκ των στρατιωτικών ηγετών τους, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Μποζιζέ δε βρισκόταν εκεί.

Οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κατέλαβαν σήμερα το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Μπανγκουί, ανακοίνωσε ο στρατηγός Τζούμα Ναρκόγιο, ένας εκ των στρατιωτικών ηγετών τους.

«Καταλάβαμε το προεδρικό μέγαρο. Ο Μποζιζέ δε βρισκόταν εκεί. Τώρα πηγαίνουμε στη εθνική ραδιοφωνία απ΄όπου θα μιλήσει ο πρέοδρος του συνασπισμού (Μισέλ Τζοτόντια)», ανέφερε ο στρατηγός Ναρκόγιο.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρωτεύουσα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Μποζιζέ κατέφυγε στη ΛΔ Κονγκό.

«Οι αντάρτες ελέγχουν την πόλη. Ελπίζω να μην υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Γκαστόν Μακουζάνγκμπα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Κρεπίν Μπόλι-Γκούμπα, οι αντάρτες του συνασπισμού Σελέκα ελέγχουν όλες τα στρατηγικά σημεία της πόλης.

Προεδρικός σύμβουλος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μποζιζέ κατέφυγε στη ΛΔ Κονγκό σήμερα το πρωί.

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει από το πρωί στο Μπανγκουί ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης.