Πακιστάν: Δεκαεπτά στρατιώτες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Επιστρέφει ο πρώην πρόεδρος Μουσάραφ μετά από τέσσερα χρόνια εξορίας
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 08:26
UPD:08:26
REUTERS/STRINGER

Η επίθεση σημειώνεται λίγες ώρες πριν από την επιστροφή στο Πακιστάν του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, μετά από τέσσερα χρόνια στην εξορία.

A- A A+

Τουλάχιστον 17 πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ εναντίον του στρατού σε φυλετική ζώνη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε με παγιδευμένο φορτηγό πάνω σε οδόφραγμα του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν, προπύργιο των πακιστανών ταλιμπάν και των συμμάχων τους της Αλ-Κάιντα.

Η επίθεση αυτή, κατά την οποία τραυματίστηκαν 10 στρατιώτες, σημειώνεται λίγες ώρες πριν από την επιστροφή στο Πακιστάν του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, μετά από τέσσερα χρόνια στην εξορία.

REUTERS
Πακιστάν: Απειλές ταλιμπάν κατά του Μουσάραφ

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν  απειλούν να χρησιμοποιήσουν βομβιστές αυτοκτονίας και ελεύθερους σκοπευτές για να σκοτώσουν τον πρώην πρόεδρο της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, όταν επιστρέψει στο Πακιστάν από την εξορία. Ο Περβέζ  Μουσάραφ εξαγρίωσε τους Ταλιμπάν και άλλες οργανώσεις ακολουθώντας τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και εξαπολύοντας εκστρατεία εναντίον των ενόπλων οργανώσεων.

Χθες, οι ταλιμπάν ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να σκοτώσουν τον Μουσάραφ, ο οποίος αναμένεται το μεσημέρι στο Καράτσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή