Διαξιφισμοί στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 15:51
UPD:15:51
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
A- A A+

Τεταμένο ήταν σήμερα το κλίμα στη Βουλή με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων τοποθετήθηκαν επί του θέματος κατα τη συζήτηση ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο «Αθηνά».

«Η Κύπρος, κόρη του ελληνισμού, έγινε η μάνα που στέλνει ένα μήνυμα στους πολίτες της Ευρώπης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην καταψήφιση του κουρέματος των καταθέσεων

«Ακόμα και χθες στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup λήφθηκε μια απόφαση ωμός εκβιασμός, σε μία Ευρώπη που υποτίθεται έχει καθιερώσει τον διάλογο», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής και εκτίμησε ότι «αν τη Δευτέρα δεν έχει λυθεί το θέμα, θα επέλθει καταστροφή».

Τέλος ζήτησε να υπάρξει αλληλεγγύης προς την Κύπρο από την κυβέρνηση.

«Ζητάτε την αλληλεγγύη της Ελλάδας για την Κύπρο, σαν αυτή που δίνετε εσείς; Πότε ασχοληθήκατε με την Κύπρο; Πού είσαστε όταν συνέβαιναν φοβερά πράγματα εκεί; Δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ», απάντησε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη.

«Η μόνη φορά που ασχοληθήκατε με την Κύπρο ήταν για να την βλάψετε… Τα κάνετε όλα για εσωτερική αντιπολίτευση», πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα η Κύπρος να καταφέρει να σταθεί όρθια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε τα βέλη και της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία τον κατηγορήσε ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Κύπρο τυχοδιωκτικά. «Υπάρχουν όμως όρια. Η Κύπρος δεν προσφέρεται για εσωτερική αντιπολίτευση», πρόσθεσε απευθυνόμενοι στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν μας αφορά τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο. Το να λέει η Ν.Δ. ότι παρατήσαμε την Κύπρο είναι υποκριτικό. Η Χρυσή Αυγή έκανε εκεί την πρώτη αντιμνημονιακή πορεία διαμαρτυρίας» είπε εκ μέρους του κόμματός του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή