Στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του ΕΣΡ

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 14:02
UPD:14:02
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης παραδίδει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, την ετήσια έκθεση του ΕΣΡ.

A- A A+

Την Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής για το έτος 2012 παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Ιωάννης Λασκαρίδης.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως θα διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου και στις αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να γίνει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Λασκαρίδης σημείωσε ότι μεταξύ άλλων το ΕΣΡ παρακολούθησε τα κορυφαία γεγονότα του παρελθόντος έτους, τα οποία ήταν οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις και δεν διαπίστωσε σοβαρές εκτροπές.

Οι όποιες εκτροπές διαπιστώθηκαν αφορούσαν όπως είπε, στις δημοσκοπήσεις και συγκεκριμένα μια περίπτωση παράλειψης να προβληθεί κάποιος υποψήφιος και τρεις προβολές παραπάνω από ό,τι ορίζει ο νόμος».

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ ανέφερε πως κατ’ απαίτηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Αρχή έχει υποβάλει ένα σχέδιο νόμου το οποίο βοηθάει στην ταχεία επίλυση της εκδόσεως των αδειών, αλλά, όπως είπε, είναι ζήτημα της Βουλής τι θα αποφασίσει.

Σημείωσε τέλος πως ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε το ΕΣΡ είναι τα τυχερά παιχνίδια, για τα οποία υπάρχει συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων ώστε να εξευρεθούν λύσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή