Αντιπαράθεση Σ. Κεδίκογλου - Ρ. Δούρου για την υπόδειξη του ΕΣΡ

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 21:46
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πλήττει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

A- A A+

 

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου για την υπόδειξη του Εθνικού Συμβουλιου Ραδιοτηλεόρασης να μην προβάλλονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εικόνες φτώχειας και εξαθλίωσης.

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την διαπόμπευση κανενός ανθρώπου παρά τη θέλησή του. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας μας εντός και εκτός. Ο μεγάλος μας αγώνας είναι να αρθούν οι συνέπειες της κρίσης, να σταματήσει η ένδεια και η εξαθλίωση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της κ. Δούρου. 

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πλήττει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, με το κύριο πρόσταγμα να δίνει ο αρχηγός του, για να υπογραμμίσει πως δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται να αναδεικνύεται η φτώχεια «με τον πιο αξιοποιήσιμο κομματικά τρόπο αδιαφορώντας για παράπλευρες απώλειες αξιοπρέπειας ή άλλες»

Για απροσχημάτιστη προσπάθεια του ΕΣΡ να φιμωθεί η ενημέρωση στο όνομα της προστασίας του πολίτη, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διευκρινίζει ποιά είναι η θέση της κυβέρνησης και πώς θα αντιδράσει, καθώς όπως είπε, «το να σιωπούμε σημαίνει πως είμαστε και συνένοχοι».

Απαντώντας, ο κ. Κεδίκογλου αφού παρατήρησε ότι η παρέμβαση προς μία ανεξάρτητη Αρχή, όπως είναι το ΕΣΡ, θα συνιστούσε θεσμική παρέκβαση, ξεκαθάρισε ότι με την οδηγία του Συμβουλίου προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζεται η μετάδοση κάποιας άδολης αλήθειας (όπως υποστηρίζει η κ. Δούρου), αντίθετα προασπίζει και θωρακίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, αποφεύγοντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

«Δεν αποτρέπει την πληροφόρηση, δεν επιτρέπει την διαπόμπευση, τουλάχιστον όχι ακουσίως. Αν θέλει ο κάθε άνθρωπος να παρουσιαστεί και να πει ότι θέλει δεν τον εμποδίζει κανένας. Έχει όμως το δικαίωμα να αρνηθεί. Πρέπει να υπάρχει συμπόνια και αρωγή στον πόνο και όχι μετάδοση του και εκμετάλλευση για κομματικές σκοπιμότητες», τόνισε, διευκρινίζοντας πως αυτή είναι η θέση του και ως πολίτη και ως δημοσιογράφου.

«Αρθείτε στην ιδιότητά σας ως υπουργού. Γίνεται απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης και η κατάληξη της υπόδειξης αυτής πρέπει να είναι το καλάθι των αχρήστων. Μου φαίνεται ότι τα μέλη του Συμβουλίου ζουν σε ένα παράλληλο κόσμο όπου η εικόνα και το φαίνεσθαι είναι πολύ σημαντικότερο από την επιβίωση των Ελλήνων. Ποια είναι η αγωνία του; Αν δεν μεταδίδουν τις εικόνες αυτές τα κανάλια σημαίνει ότι δεν υφίστανται;» αντέτεινε η κ. Δούρου. 

Για αντιφάσεις στο δημόσιο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην ανταπάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Από τη μία διεκδικείτε μονοπωλιακά το ρόλο του υπέρμαχου των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών ακόμη και στην πιο ακραία τους έκφραση και από την άλλη είστε έτοιμοι στον βωμό του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας να θυσιάζετε αξίες, δικαιώματα και ελευθερίες συνυφασμένες με την προσωπικότητα του ανθρώπου και οι οποίες σύμφωνα με το Σύνταγμα αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας όπως κατεξοχήν είναι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικότητάς του ειδικότερη έκφραση της οποίας είναι η εικόνα του».

Καταλήγοντας επισήμανε πως η Διάσκεψη των Προέδρων πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για την νέα σύνθεση του ΕΣΡ, καθώς υπάρχει αδικαιολόγητη δυστοκία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή