Συρία: Την επίθεση σε τζαμί της Δαμασκού καταδίκασε ο Άσαντ

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 13:23
UPD:13:29
REUTERS/SANA

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο τέμενος Αλ-Ιμάν στην συνοικία Μαζράα της βόρειας Δαμασκού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 49 πιστοί, ανάμεσά τους ο αλ-Μπούτι και ο εγγονός του.

A- A A+

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ καταδίκασε τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στη Δαμασκό και δεσμεύτηκε ότι θα «καθαρίσει» τη χώρα από τους εξτρεμιστές.

Η επίθεση στοίχισε τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, σε 49 ανθρώπους, ανάμεσά τους και μια σημαντική προσωπικότητα του σουνιτικού κλήρου που στήριζε το καθεστώς Άσαντ.

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον συριακό λαό για το μαρτύριο του σεΐχη Μοχάμαντ Σαΐντ αλ-Μπούτι, της μεγάλης αυτής προσωπικότητας της Συρίας και του ισλαμικού κόσμου», είπε ο κ. Άσαντ.

«Σε σκότωσαν πιστεύοντας πως θα σβήσουν τη φωνή του Ισλάμ και της πίστης στη χώρα... σε σκότωσαν για να μπορέσουν να σβήσουν τη φωνή απέναντι στις ιδέες τους του σκοταδισμού που έχουν στόχο να καταστρέψουν τις αρχές της θρησκείας μας», πρόσθεσε.

«Ορκίζομαι στον συριακό λαό πως το αίμα σου και αυτό του εγγονού σου και όλων των μαρτύρων της χώρας δεν θα έχει χυθεί άδικα, διότι είμαστε πιστοί στις ιδέες σου και θα πολεμήσουμε τον σκοταδισμό και την απιστία τους μέχρι να καθαρίσουμε τη χώρα», τόνισε ο Ασαντ.

REUTERS
Μπαράζ επιθέσεων στη Συρία

Στο στόχαστρο αεροπορικών επιδρομών βρέθηκαν οι πόλεις Χομς και Χαλέπι στη Συρία, ενώ φονική έκρηξη σημειώθηκε στη Δαμασκό, με τουλάχιστον 40 νεκρούς. Η επίθεση σημειώθηκε στο τζαμί Ιμάν, στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας εκ των κορυφαίων σύρων σουνιτών κληρικών οι οποίοι στήριζαν το καθεστώς Άσαντ, ο Δρ Μοχάμεντ Σαήντ Ραμαντάν Αλ Μπουτί. Το ερασιτεχνικό βίντεο περιλαμβάνει εικόνες καταστροφής μετά τις επιθέσεις, ωστόσο, η γνησιότητά του δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από το Reuters.

Χθες, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στο τέμενος Αλ-Ιμάν στην συνοικία Μαζράα της βόρειας Δαμασκού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 49 πιστοί, ανάμεσά τους ο αλ-Μπούτι και ο εγγονός του.

Οι συριακές αρχές κήρυξαν σήμερα και αύριο Σάββατο εθνικό πένθους στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Sana.

Εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της βασικής ένοπλης δύναμης της συριακής αντιπολίτευσης, αρνήθηκε οποιαδήποτε  σχέση με την επίθεση, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν περιλαμβάνονται στις πρακτικές του ΕΣΣ.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή