Παραλήρημα στα βάθη του εαυτού

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 10:40

Οι συντελεστές της παράστασης «Η άλλη», Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Αλεξία Γιαννοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης.

A- A A+

Νεκρά πρόσωπα, τάφοι που μένουν ανοιχτοί ως μνήμες και ερινύες που δε λένε να σωπάσουν, σπρώχνουν έναν άνδρα στο βαθύ πηγάδι του εσωτερικού του κόσμου, σε ένα παραλήρημα ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας.

Βασισμένος στο διήγημα «Η άλλη»,  από το πρώτο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, «Η κυρία Κατάκη», ο ομώνυμος θεατρικός μονόλογος,  παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσορτέκη, στο θέατρο του Νέου Κόσμου, από σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος βυθίζεται σε έναν παραληρηματικό μονόλογο, όμως χωρίς να είναι μόνος. Πρόσωπα της ζωής του που δεν ζουν πια, αλλά γίνονται δραματικά παρόντα μέσα από τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει μαζί τους, εισβάλλουν στη συνείδησή του, διεκδικώντας τη σωστή τους θέση και ζητώντας δικαίωση. 

Η πορεία της ζωής του σηματοδοτείται από νεκρούς και μνήματα, κυρίως, όμως, από εκείνους που ναι μεν έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά η μνήμη τούς έχει «στοιχειώσει» σε ένα διαρκές παρόν: «Αλλά σε μια μικρή πόλη γνωριζόμεθα, ζωντανοί και απεθαμένοι, του καιρού τούτου και του παλαιού».

Βασισμένος στο διήγημα «Η άλλη»,  από το πρώτο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη (στη φωτογραφία), «Η κυρία Κατάκη», ο ομώνυμος θεατρικός μονόλογος,  παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσορτέκη, στο θέατρο του Νέου Κόσμου. 

Αυτά τα ανοιχτά μέτωπα, πραγματικά ή φανταστικά και γεμάτα τύψεις, σκέψεις, ενοχές, επιθυμίες και πόθους, έναν προορισμό έχουν μόνο: μια περιπέτεια αυτοανάλυσης και αυτογνωσίας. Και αυτό δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο. Χαμένος στη γεμάτη παγίδες δαιδαλώδη σπηλιά των συναισθημάτων του, κάνει το πιο σημαντικό του ταξίδι…

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσορτέκης, βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Γιαννοπούλου, κοστούμια: Μπιάνκα Νικολαρέϊζη, μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Επί σκηνής: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Πληροφορίες

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 & Θαρύπου  (στάση μετρό - τραμ «Συγγρού - Φιξ»), τηλ.: 210 9212900. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 22 Μαρτίου έως 28 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων): Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή: 21.00. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Ώρες λειτουργίας ταμείου: Δευτέρα έως Παρασκευή: 16:00 - 22:00, Σάββατο: 11:00 - 13:00 και 16:00 - 22:00, Κυριακή: 11:00 - 22:00.

Προτεινόμενα για εσάς