Ψηφιακή ανατομία στο δέντρο της ζωής

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 10:40
Το Πλανητάριο γιορτάζει σήμερα την εαρινή ισημερία και την παγκόσμια Ημέρα των Δασών με την πρώτη παρουσίαση της ψηφιακής παράστασης «Η ζωή του κυρίου Δεντρούλη»
A- A A+

Με μία ευχάριστη και εντυπωσιακή διείσδυση στην καρδιά των δέντρων και των φυτών, ο θαυμαστός κόσμος της φύσης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την ανάσα της ζωής και το ότι όλοι αποτελούμε μια αλληλοεξαρτώμενη αλυσίδα.

Φιλοδοξώντας να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι τα πράσινα φυτά είναι απολύτως απαραίτητα για την ύπαρξή μας, το Πλανητάριο γιορτάζει σήμερα την εαρινή ισημερία και την παγκόσμια Ημέρα των Δασών με την πρώτη παρουσίαση της ψηφιακής παράστασης «Η ζωή του κυρίου Δεντρούλη», σε ειδική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί με δύο παραστάσεις, στις 7.30 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ, με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα, στο ταμείο του Πλανηταρίου, ενώ από αύριο η παράσταση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου.

Γνωριμία με τη ζωή των δέντρων

Στο ψυχαγωγικό αυτό θέαμα με τα εντυπωσιακά γραφικά, που μετατρέπουν τον τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου σε λιβάδι ή σε κορμό δένδρου, η πασχαλίτσα και η πυγολαμπίδα - δύο μικρά έντομα που φοιτούν στη διάσημη «Σχολή πεφωτισμένων Κολεόπτερων», η οποία φροντίζει να «λάμπει» όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα τους -  αναλαμβάνουν μία εργασία.

Ποια είναι αυτή; Να μας συστήσουν ένα υπέροχο δέντρο, τον κύριο Δεντρούλη και – μέσω εκείνου - να μας εξηγήσουν πώς μεγαλώνουν τα δέντρα, πώς τρέφονται και, κυρίως, πώς προσφέρουν τα απαραίτητα συστατικά για τη ζωή μας: το οξυγόνο και τη γλυκόζη.

Σκοπός τους είναι να γνωρίσουμε κάθε σημαντικό εξωτερικό και εσωτερικό τμήμα του δέντρου, για να καταλάβουμε γιατί τα δέντρα είναι τόσο σημαντικά για την ύπαρξή μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι χωρίς τα φυτά η ζωή στη Γη θα ήταν πολύ διαφορετική, ότι κάθε ανάσα που παίρνουμε και κάθε μόριο γλυκόζης που τρώμε τα χρωστάμε σε αυτά και, φυσικά, ότι πρέπει να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τους πράσινους φίλους μας. 

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία ελληνικής διασκευής: Μαρία Ζερβού, επιστημονική επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Τσικαλάκη. Τις φωνές τους χαρίζουν στους ήρωες οι ηθοποιοί: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σία Κοσκινά, Μίνα Αδαμάκη, Χρήστος Θάνος, Μάνος Καρατζογιάννης.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Ευγενίδου, λεωφ. Συγγρού 387 - Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9469600. Τιμές εισιτηρίων από την Παρασκευή 22 Μαρτίου: ενήλικες: 6 ευρώ, παιδιά: 4 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς