Μ. Κοππά: Μη φορτώνετε νέα βάρη στις πλάτες του κύπριου προέδρου

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 14:26
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά.

A- A A+

Τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος επισήμανε η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά κατά τη συζήτηση της Έκθεσης προόδου της Τουρκίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κ. Κοππά υπογράμμισε ότι προτάσεις όπως αυτές που έχουν κατατεθεί με τροπολογίες για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα ή για πρόσκληση τουρκοκυπρίων παρατηρητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσθέτουν νέα βάρη στις πλάτες του νεοεκλεγέντα προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και καθιστούν, όπως είπε, ακόμη πιο δύσκολη την επανέναρξη του διαλόγου για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Μαριλένα Κοππά τόνισε ότι παρά τον θετικό απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Τουρκία, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

«Η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου σε κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα οφείλει να υπογράψει και να επικυρώσει την UNCLOS.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή