Έρευνα των γαλλικών αρχών σε διαμέρισμα της Λαγκάρντ

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 14:23
EPA/OLIVIER HOSLET

Η αστυνομία ερευνά καταγγελίες ότι η κ. Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, είχε εγκρίνει, ενεργώντας παράνομα, διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του κ. Ταπί, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του προέδρου.

A- A A+

Έρευνα στο διαμέρισμα της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποίησαν οι γαλλικές αρχές σχετικά με την υπόθεση του γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

«Αυτή η έρευνα θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, που θα συμβάλει στο να απαλλαγεί η πελάτης μου από οποιαδήποτε ποινική ενοχή», είπε στο Reuters ο Ιβ Ρεπικέ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ερευνα της αστυνομίας στο σπίτι της Κριστίν Λαγκάρντ

Σε έρευνα στο διαμέρισμα της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο Παρίσι προχώρησαν οι γαλλικές αρχές. Η κίνηση εντάσσεται στη διερεύνηση της υπόθεσης του Γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, στην οποία η Λαγκάρντ θεωρείται από τις αρχές ως ύποπτη για κατάχρηση εξουσίας.

Η αστυνομία ερευνά καταγγελίες ότι η κ. Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί το 2008, είχε εγκρίνει, ενεργώντας παράνομα, διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του κ. Ταπί, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του προέδρου. Η ίδια αρνείται ότι ενήργησε παράνομα.

Τον Αύγουστο του 2011 άρχισε έρευνα εις βάρος της κ. Λαγκάρντ για κατάχρηση εξουσίας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να διαλευκανθεί ο ρόλος της στην υπόθεση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή