ΑΠΟΕΛ: Η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 13:49
EPA/EMILIO NARANJO

Το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (στη φωτογραφία) έχει δεχθεί μόλις δέκα τέρματα σε 25 αγώνες του πρωταθλήματος Κύπρου, και ο μέσος όρος γκολ που δέχεται ανά παιχνίδι είναι μόλις 0,40.

A- A A+

Την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη διαθέτει ο ΑΠΟΕΛ, από όλες τις ομάδες που έχουν δώσει τουλάχιστον 10 παιχνίδια στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δεχθεί μόλις 10 τέρματα σε 25 αγώνες του πρωταθλήματος Κύπρου, και ο μέσος όρος των 0,40 γκολ που δέχεται ανά παιχνίδι είναι, πλέον, καλύτερος από τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία σε 26 αγώνες στη μπουντεσλίγκα έχει δεχθεί ένα περισσότερο (το περασμένο Σάββατο από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν), οπότε ο συντελεστής της κατά μέσο όρο είναι 0.42 ανά αγώνα.
Η εστία της κυπριακής ομάδας έχει να παραβιαστεί εδώ και 660 λεπτά και συγκεκριμένα από το ντέρμπι του πρωταθλήματος με την Ομόνοια, όταν ο Αλαμπί είχε σκοράρει στο 60ο λεπτό (19 Ιανουαρίου έγινε το ματς).

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το δίδυμο των γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ, Ούγκο Πάρντο και Διονύσης Χιώτης κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στους 16 από τους 25 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ μόλις μία φορά ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε περισσότερα από ένα τέρματα, στην εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 2-1 (18 Νοεμβρίου, 10η αγωνιστική).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις