Ιράκ: Τουλάχιστον 65 οι νεκροί από μπαράζ επιθέσεων

Στόχος σιιτικές συνοικίες εντός κι εκτός Βαγδάτης
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 11:22
REUTERS/MOHAMMED AMEEN

Τα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά σε πολυσύχναστη αγορά σε μικρή απόσταση από την Πράσινη Ζώνη.

A- A A+

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 160 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα πρακτορεία Associated Press και Reuters, σε σχεδόν 20 επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και μία επίθεση αυτοκτονίας σε συνοικίες σιιτών στην Βαγδάτη και νοτίως της ιρακινής πρωτεύουσας σήμερα, με αφορμή την δέκατη επέτειο της εισβολής στο Ιράκ.

Σουνίτες ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έχουν εντείνει από την αρχή του χρόνου τις επιθέσεις τους εναντίον σιιτών με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Νούρι αλ-Μάλικι.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Βαγδάτη: Πενήντα νεκροί από επιθέσεις της Αλ Κάιντα

Σκηνικό καταστροφής σε προάστιο της Βαγδάτης, με 50 νεκρούς δεκάδες τραυματίες, μετά από αλεπάλληλες εκρήξεις παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων και μίας επίθεσης αυτοκτονίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση της Αλ Κάιντα, που συνέβη την δέκατη επέτειο από την απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσείν από την εξουσία, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Νούρι αλ Μαλίκι.

Τα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν κοντά σε πολυσύχναστη αγορά σε μικρή απόσταση από την Πράσινη Ζώνη και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα σε σιιτική πόλη νότια της Βαγδάτης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξη ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή