Πλήθος πιστών στην πρώτη κυριακάτικη προσευχή του πάπα Φραγκίσκου

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 16:12
REUTERS/OSSERVATORE ROMANO

Περίπου 150.000 άνθρωποι, πολλοί κρατώντας πανό και σημαίες, συγκεντρώθηκαν από το πρωί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι.

A- A A+

Την πρώτη του λειτουργία ως νέος ποντίφικας τέλεσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος και εκφώνησε την παραδοσιακή κυριακάτικη προσευχή ενώπιον πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τέλεσε το πρωί λειτουργία στο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, στο Βατικανό, προτού εκφωνήσει την παραδοσιακή κυριακάτικη προσευχή του Αγγέλου στους πιστούς.

Στις 13:00 ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος ακόμη διαμένει στο μέγαρο της Αγίας Μάρθας που φιλοξενεί τους καρδινάλιους, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον εξώστη της μελλοντικής του κατοικίας, στον τρίτο όροφο του αποστολικού μεγάρου.

Περίπου 150.000 άνθρωποι, πολλοί κρατώντας πανό και σημαίες, συγκεντρώθηκαν από το πρωί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, πατέρα Φεντερίκο Λομπάρντι.

REUTERS
Εκατοντάδες χιλιάδες χαιρέτησαν τον πάπα Φραγκίσκο

Ο πάπας Φραγκίσκος, νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τέλεσε την Κυριακή την πρώτη του λειτουργία ως ποντίφικας και εκφώνησε την παραδοσιακή Κυριακάτικη προσευχή.

«Μην ξεχνάτε αυτό: ο Κύριος ποτέ δεν κουράζεται να συγχωρεί, εμείς είμαστε εκείνοι που κουραζόμαστε να ζητούμε συγχώρεση», είπε στους πιστούς ο Πάπας.

«Αγαπητοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και σας ζητώ να συνεχίσετε να προσεύχεστε για μένα. Πάπας Φραγκίσκος», έγραψε αργότερα στο Twitter.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις από την Τετάρτη που εξελέγη, ο πάπας Φραγκίσκος δεν τήρησε το πρωτόκολλο και μίλησε απλοϊκά λέγοντας στους πιστούς: «Σας εύχομαι καλή Κυριακή κι ένα καλό γεύμα».

Ο ποντίφικας πρόκειται να ενθρονιστεί την Τρίτη στη διάρκεια τελετής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην οποία θα παραστούν πολλοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί.

Στη λίστα των επισήμων που θα παρεβρεθούν είναι, μεταξύ άλλων, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή