Εγκωμιαστικές δηλώσεις του Πάπα για τον Βενέδικτο

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 13:14
REUTERS/OSSERVATORE ROMANO

Ο πάπας κάλεσε τους καρδινάλιους «να μην υποκύψουν ποτέ στην απαισιοδοξία» και να διατηρήσουν την προσοχή τους στην αληθινή αποστολή της Εκκλησίας.

A- A A+

«Θαρραλέα και ταπεινόφρονα πράξη» χαρακτήρισε ο πάπας Φραγκίσκος την παραίτηση του Βενέδικτου του 16ου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους καρδινάλιους στην Καπέλα Σιστίνα.

Εξέφρασε επίσης τη «μεγάλη στοργή» που αισθάνεται όταν σκέφτεται «τη θητεία του Βενέδικτου, την καλοσύνη του, την ταπεινοφροσύνη του και τη γλυκύτητά του».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πάπας Φραγκίσκος: Μείνετε προσηλωμένοι στην αποστολή σας

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους καρδινάλιους να μην παγιδευτούν στη δίνη των σκανδάλων, που δοκιμάζουν την εκκλησία, αλλά να προσηλωθούν στην πνευματική τους αποστολή. «Δεν θα ενδώσουμε στην απαισιοδοξία και την πικρία που ο διάβολος μας προσφέρει καθημερινά», ανέφερε, ο Ποντίφικας στην ομιλία του, κατά την πρώτη συνάντηση του με το Κολέγιο των Καρδιναλίων στην Καπέλα Σιστίνα.

Παράλληλα, ο Πάπας κάλεσε τους καρδινάλιους «να μην υποκύψουν ποτέ στην απαισιοδοξία» και να διατηρήσουν την προσοχή τους στην αληθινή αποστολή της Εκκλησίας.

 «Ας μην υποκύψουμε ποτέ στην απαισιοδοξία, ούτε στην πικρία που ο Διάβολος βάζει καθημερινά μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τους κάλεσε να έχουν το θάρρος να επιμείνουν στην ιεραποστολική δράση.

Στη συνέχεια χαιρέτισε θερμά έναν προς έναν τους καρδινάλιους που πήγαν να τον συγχαρούν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή