Formula 1: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 12:09
REUTERS/SCOTT WENSLEY

Οι τρεις πρώτοι ου αγώνα στην Αυστραλία στο βάθρο. Από αριστερά: ο Φερνάντο Αλόνσο, ο νικητής Κίμι Ραϊκόνεν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

A- A A+

Ως μία από τις εύκολες νίκες στην καριέρα του περιέγραψε ο Κίμι Ραικόνεν την επικράτησή του στην Αυστραλία  Η στρατηγική των δύο πιτστόπ που είχε αποφασίσει η Lotus απέδωσε για τον Φινλανδό, ο οποίος άντεξε την πίεση του Φερνάντο Αλόνσο και έμεινε στην κορυφή με έντεκα δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ισπανό.

«Το σχέδιό μας ήταν να πάμε σε δύο πιτστόπ. Αν και είναι πάντα δύσκολο στους πρώτους αγώνες να καταλάβεις πότε πρέπει να σταματήσεις, εμείς τα καταφέραμε. Ακολουθήσαμε το σχέδιο και αυτό δούλεψε εξαιρετικά. Μπορούσα να διατηρήσω τα ελαστικά και να κινηθώ πιο γρήγορα όταν χρειαζόταν. Ηταν ένας από τους πιο εύκολους αγώνες που έχω τρέξει. Ελπίζουμε να έχουμε αρκετούς τέτοιους στο μέλλον», δήλωσε ο Φινλανδός.

Σε ό,τι αφορά στη μάχη με τον Φερνάντο Αλόνσο και την πίεση του Ισπανού, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Φερνάντο με έφτανε σε μερικά σημεία, όταν έριχνα λίγο το ρυθμό και συναντούσα κίνηση. Επομένως έπρεπε να σιγουρευτώ ότι εάν έβρεχε ή συνέβαινε κάτι, θα είχα αρκετή απόσταση. Ηταν ένας πολύ καλός αγώνας, όχι και τόσο δύσκολος. Είναι ωραία η αίσθηση, αλλά είναι μόνο ένα GP και δεν αλλάζει το στόχο μας ή τη δουλειά μας. Είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Απόλαυσε τον αγώνα ο Αλόνσο

Πολύ ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός που ξεκίνησε πέμπτος, είχε μία καλή εκκίνηση και κατάφερε από την πρώτη στροφή να βρίσκεται αρκετά ψηλά, διεκδικώντας την κορυφή.
Κυνήγησε αρκετά τον Ραϊκόνεν, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά κι έτσι έμεινε πίσω του. Δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την ανωτερότητα του Φινλανδού και το πόσο δυνατός εμφανίστηκε στη Μελβούρνη.

«Ηταν ένας φανταστικός, φανταστικός αγώνας με πολλές μάχες σε όλη την διάρκειά του. Υπήρχε δράση σε κάθε γύρο και προσωπικά τον απόλαυσα. Στο τέλος ήταν λίγο λυπηρό που δεν κατάφερα να κερδίσω, αλλά ο Κίμι ήταν εξαιρετικός σήμερα όπως και η Lotus. Πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια για το φανταστικό αγώνα», δήλωσε ο πιλότος της Ferrari.

Ο Αλόνσο στάθηκε στη στρατηγική των δύο πιτστόπ της Lotus και το πόσο αυτή απέδωσε ενώ τόνισε ότι χρειάζεται η ομάδα του να δει πιο διεξοδικά αυτό το κομμάτι, τη στιγμή που η Scuderia πήγε σήμερα σε τρία πιτστόπ.

«Ναι, με ανησυχεί. Η Lotus έκανε εξαιρετική δουλειά, ο Κίμι οδηγούσε πάρα πολύ καλά και μπόρεσε να κάνει δύο πιτστόπ. Επομένως χρειάζεται να το μελετήσουμε αυτό. Εχουμε μόλις τέσσερις ημέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα και πολύ δυνατούς αντιπάλους. Γενικά, όμως, είμαι πολύ χαρούμενος. Πριν από δύο χρόνια είχαμε πολύ δύσκολη αρχή του πρωταθλήματος όπως και πέρυσι ενώ φέτος όλα είναι διαφορετικά. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε μπροστά μας μία ενδιαφέρουσα χρονιά».

Σεμπάστιαν Φέτελ: Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε

Η απόδοση της RB8 στον πρώτο αγώνα της χρονιάς προβλημάτισε πολλούς. Το γεγονός ότι η τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις Lotus και Ferrari στην Αυστραλία, δημιούργησε ερωτηματικά για τη συνέχεια.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αν και έμεινε τρίτος, αρκετά πίσω από τον πρωτοπόρο Ραϊκόνεν (22 δευτερόλεπτα), θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι σήμερα. Σίγουρα θέλαμε περισσότερα, όταν ξεκινάς από την πολ-ποζίσιον θέλεις να κερδίσεις. Δεν ανησυχώ, πρέπει κάποιες στιγμές να παραδεχόμαστε ότι και οι άλλοι είναι ταχύτεροι. Ημασταν το τρίτο πιο γρήγορο μονοθέσιο σήμερα», τόνισε και συνέχισε:

«Μετά την καλή εκκίνηση και έπειτα από τους δύο-τρεις πρώτους γύρους, τα ελαστικά άρχισαν να πέφτουν. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με αυτά περισσότερο, όσο οι άλλες ομάδες. Γνώριζα ότι ο Φερνάντο μας πέρασε στο πιστόπ, δεν γνώριζα όμως πού είχε βρεθεί το άλλο μονοθέσιο (σ.σ. ο Ραϊκόνεν). Δεν τον είδα, επομένως ήταν έκπληξη για μένα (σ.σ. ότι ήταν πρώτος). Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι σήμερα. Πήραμε κάποιους καλούς βαθμούς. Ηταν διασκεδαστικό, επικίνδυνο με τα ελαστικά, αλλά είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι στο βάθρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις