Σε...τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ η Βαλένθια

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 01:10
EPA/MANUEL BRUQUE

Το γρήγορο γκολ του Σολντάντο (16΄) φάνηκε προς στιγμή ότι θα έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να «καθαρίσει» εύκολα το ματς.

A- A A+

Πολύ πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ η Βαλένθια επικράτησε 3-0 της Μπέτις για την 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της κατάκτησης της 4ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γρήγορο γκολ του Σολντάντο (16΄) φάνηκε προς στιγμή ότι θα έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να «καθαρίσει» εύκολα το ματς, ωστόσο, χρειάστηκε το αυτογκόλ του Παουλάο στο 85΄ και του Τζόνας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μαγιόρκα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αλλά από τη στιγμή που ισοφάρισε γρήγορα, δεν είχε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια να φτάσει στην άνετη νίκη με 5-2. Ο Νσούε στο 6΄ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 14΄ ο Ιγκουαΐν έκανε το 1-1. Στο 21΄ ο Αλφάρο έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Μαγιόρκα, αλλά μέσα σε 7  λεπτά στην επανάληψη (51΄-57΄) οι «μερένγκες» πέτυχαν τρία γκολ με τους Ρονάλντο (51΄), Μόντριτς (54΄) και Ιγκουαΐν (57΄) και «καθάρισαν« τον αγώνα. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπενζεμά.

Έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά για τη Σοσιεδάδ να πετύχει τρία γκολ εναντίον της Βαγιαδολίδ (33΄ , 44΄ Γκρίζμαν και 40΄ Αγκιρέτσε), ενώ με το...καλημέρα στο δεύτερο μέρος ο Τσάμπι Πριέτο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Βάσκων. Τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Χλάωι Γκουέρα μείωσε για τους φιλοξενούμενους. Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Μοντανιέρ διατήρησε το προβάδισμα που έχει για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Δεν «καταθέτει τα όπλα» η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Στο «Ριαθόρ» η ομάδα του Βάθκεθ επικράτησε 3-1 της Θέλτα και μπορεί να παραμένει στην τελευταία θέση, ωστόσο, μείωσε στους 3 βαθμούς από την ομάδα του Βίγκο (προτελευταία) και ελπίζει στο θαύμα. Ο Ρίκι στο 9΄, ο Σίλβιο στο 64΄ και ο Σαλομάο στο 79΄ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για την Θέλτα μείωσε ο Παρκ στο 80΄.

Σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς, η Χετέφε με γκολ του Μπόρχα στο 6΄ επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις