Οργισμένοι οι Κύπριοι για το «κούρεμα»

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 19:01
Youtube/Sigma Live
A- A A+

Εμβρόντητοι έμειναν οι Κύπριοι μαθαίνοντας την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Πολλοί δηλώνουν εξαπατημένοι και εκφράζουν έντονη δυσφορία, αναφέροντας ότι διαψεύστηκαν οι προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Νίκου Αναστασιάδη. 

Άλλωστε, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης απέκλειαν κατηγορηματικά το «κούρεμα».

Ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατύς, σχολιάζοντας την απόφαση έκανε λόγο για «μια παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία» και υποστήριξε ότι ο υπουργός Οικονομικών οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του άμεσα ως «ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τον κόσμο του οποίου δημεύονται σήμερα τα χρήματά του εξαιτίας των κακών του χειρισμών».

Παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα να καταψηφίσουν την όποια σχετική πρόταση και να εξετάσουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια. «Κούρεμα κάναμε και μόνοι μας και χωρίς τη "βοήθεια" των "φίλων" μας των ευρωπαίων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με άλλες απόψεις, η απόφαση του «κουρέματος» των κυπριακών καταθέσεων θα επιφέρει κοινωνικοοικονομικό όλεθρο στην Κύπρο.

Εξάλλου, οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες.

«Ο κόσμος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτεί να πάνε φυλακή οι τραπεζίτες, που μας έφεραν ως εδώ», υποστήριζαν πολίτες με τους οποίους συνομίλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι τράπεζες, αφού πτώχευσαν πρώτα τους Κυπρίους με τα δάνεια που τους έδωσαν για να αγοράσουν ακίνητα, τώρα τιμωρούν και τους υπόλοιπους, που δεν έχουν αγοράσει ακίνητα και είχαν τα χρήματα τους κατατεθειμένα σε αυτές», είπε ένας πολίτης στην αγορά της Λευκωσίας.

«Όλοι φταίνε», παρατήρησε μια νεαρή κοπέλα και πρόσθεσε: «Τώρα τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο απλός άνθρωπος. Οι διαπλεκόμενοι έχουν μεταφέρει από καιρό τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή