Formula 1: Τέλος στη συνεργασία McLaren - Vodafone

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 01:02
REUTERS/ALBERT GEA

Η Vodafone θα είναι χορηγός της McLaren μέχρι τα τέλη του 2013.

A- A A+

Επειτα από επτά χρόνια οι δρόμοι της McLaren και της Vodafone χωρίζουν. Οπως επιβεβαίωσε η ομάδα του Γουόκινγκ, η συνεργασία των δύο εταιρειών θα λήξει στα τέλη του 2013.

Η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών αποφάσισε στο τέλος του 2006 να αφήσει τη Ferrari και να συνεργαστεί με τη McLaren. Μία συμφωνία που επιβραβεύτηκε με 34 νίκες σε GP και έναν παγκόσμιο τίτλο το 2008 με τον Λιούις Χάμιλτον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αξία της χορηγίας ανέρχεται στα 75 εκατ. δολάρια ετησίως. Αιτία μη ανανέωσης της συνεργασίας είναι όπως αναφέρει η Vodafone, η επανεξέταση της στρατηγικής μάρκετινγκ αφού αποφάσισε να επικεντρωθεί στις προτεραιότητες της μακριά από τις χορηγίες στη Formula 1.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις φιλόδοξες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε μαζί με τη Vodafone από το 2007. Μαζί καταφέραμε κάθε μια από αυτές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα για όλους τους συνεργάτες μας κατά τη διάρκεια του 2013 και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε μια σημαντική χορηγία στο τέλος του χρόνου», δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren, Μαρτίν Γουΐτμαρς.

Η ομάδα του Γουόκινγκ αναμένεται να ανακοινώσει το νέο της βασικό χορηγό στις 2 Δεκεμβρίου. Υπολογίζεται ότι θα είναι η TelMex, κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών από το Μεξικό και κύριος χορηγός του Σέρζιο Πέρεθ, ο οποίος ήρθε φέτος στην ομάδα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις