Πάλη: Αλλαγές η FILA για να διατηρηθεί το άθλημα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 21:36
EPA/JIM HOLLANDER

Η FILA προτείνει να περιοριστεί η εξουσία των κριτών στο ταπί και οι κανόνες για την ελληνορωμαϊκή πάλη να είναι περισσότερο διαφανείς και περισσότερο κατανοητοί.

A- A A+

Με την υποστήριξη και του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA), Νέναντ Λάλοβιτς, εκτιμά ότι το άθλημα θα παραμείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, χάρις και στον εκσυγχρονισμό των κανονισμών του.

«Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Λάλοβιτς με δηλώσεις στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA). «Δεν είχαμε εκσυγχρονίσει το άθλημα μας. Ήμασταν σε βαθύ ύπνο και τώρα είμαστε και πάλι ξύπνιοι», πρόσθεσε.

Η FILA προτείνει να περιοριστεί η εξουσία των κριτών στο ταπί και οι κανόνες για την ελληνορωμαϊκή πάλη να είναι περισσότερο διαφανείς και περισσότερο κατανοητοί. «Οι κανόνες πρέπει να είναι εύκολα κατανοητοί για όλους. Ένα άθλημα που δεν το καταλαβαίνουν όλοι και χωρίς κανόνες δεν έχει μέλλον», διευκρίνισεε ο Λάλοβιτς, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι οι νέοι κανόνες δεν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ως το 2014.

Ο Λάλοβιτς συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ αλλά και τον Τόμας Μπαχ. «Ακούσαμε με προσοχή όλα όσα είχαν να μας πουν και εργαζόμαστε πάνω σε αλλαγές που θέλουμε να ισχύσουν και να ψηφιστούν στο κογκρέσο της ομοσπονδίας μας και ύστερα να ισχύσουν άμεσα», είπε ο Λάλοβιτς.

Το κογκρέσο της FILA θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου στη Μόσχα, με θέμα και την εκλογή νέου προέδρου. Μεταξύ των αλλαγών που αναμένονται στο άθλημα είναι η δημιουργία επιτροπής αθλητών στη διεθνή ομοσπονδία, η συμμετοχή γυναικών στην οργανωτική δομή της, η αλλαγή της στολής των παλαιστών και η αύξηση των ελέγχων ντόπινγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις