Πάλη: Επιστολή Γιορντάνοφ στον Ρογκ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 21:06
EPA/JIM HOLLANDER

Η ΔΟΕ θα εξετάσει το θέμα της παραμονής ή όχι της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στη συνεδρίαση του Μαΐου, στην Αγία Πετρούπολη.

A- A A+

Ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης της πάλης και πρόεδρος της ομοσπονδίας στη γειτονική χώρα, Βαλεντίν Γιορντάνοφ, θα επιστρέψει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Αγώνες της Ατλάντα το 1996, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ να αποκλείσει το άθλημα από τη διοργάνωση, το 2020.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τα εκατομμύρια των αθλητών και των οπαδών του αγωνίσματός μας και καταδικάζω μαζί τους την απόφαση της ΔΟΕ,» έγραψε ο 53χρονος Γιορντάνοφ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

«Το άθλημά μας είναι αναπόσπαστο μέρος του Ολυμπιακού Κινήματος και μία από τις ενωτικές βάσεις των αρχαίων με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες,» πρόσθεσε ο Γιορντάνοφ, ένας θρύλος της πάλης που εκτός του Ολυμπιακού μεταλλίου αναδείχθηκε, επίσης, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και άλλες τόσες πρωταθλητής Ευρώπης.

«Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κατάφερε να ενώσει χώρες όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Ιράν με ένα και μοναδικό αίτημα, τη σωτηρία του αθλήματος της πάλης, χωρίς την οποία οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι ποτέ οι ίδιοι,» είπε ειρωνικά ο Γιορντάνοφ.

Η ΔΟΕ θα εξετάσει το θέμα της παραμονής ή όχι της πάλης στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στη συνεδρίαση του Μαΐου, στην Αγία Πετρούπολη, ενώ το ζήτημα θα τεθεί προς ψήφιση στη σύνοδο του Σεπτεμβρίου, στο Μπουένος Άϊρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις