Ο Αστέρας ολοκλήρωσε το «παζλ» των ημιτελικών

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 17:12
Icon/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 88΄, μετά από την κάθετη μπαλιά του Ουσέρο (δεξιά) στον Καλαντζή (αριστερά), ο οποίος απέφυγε τον Κηπουρό και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

A- A A+

Ο Αστέρας Τρίπολης συμπλήρωσε το «καρέ» των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης επικράτησε 3-1 του Πλατανιά στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι Αρκάδες, που είχαν νικήσει με 2-1 και στα Χανιά, θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ σε διπλούς ημιτελικούς.

Ο αγώνας κυλούσε ανούσιος και ανιαρός έως το 38΄, αλλά στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ωραίο συνδυασμό: «τακουνάκι» του Καλαντζή στον Ντε Μπλάσις και κάθετη μπαλιά του τελευταίου στον Ουσέρο, που πλάσαρε τον Κηπουρό.

Ο Πλατανιάς, όμως, δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι στον Γιακουμάκη, το οποίο αξιοποίησε ο Μιρτσέτα ισοφαρίζοντας στο 41΄.

Με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το 1-1, οι παίκτες του Τσιώλη μπήκαν δυνατά στην επανάληψη για να διασφαλίσουν την πρόκριση κι έτσι το φάουλ του Κάφα στο 50΄ πέρασε δίπλα από την εστία του Κηπουρού, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Ντε Μπλάσις.

Με τους Ράγιος και Ναβάρο να μπαίνουν ως αλλαγές, το παιχνίδι των γηπεδούχων απέκτησε άλλη ποιότητα και ειδικό βάρος. Στο 65΄, από σέντρα του Ναβάρο ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά «σφράγισε» το εισιτήριο των Αρκάδων για τα ημιτελικά.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 88΄, μετά από την κάθετη μπαλιά του Ουσέρο στον Καλαντζή, ο οποίος απέφυγε τον Κηπουρό και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επανεμφάνιση του Χουανίτο, ο οποίος είχε παίξει για τελευταία φορά πριν από περίπου επτά μήνες εναντίον της Μαρίτιμο για το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στη συνέχεια υπέστη ρήξη χιαστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις