Κύπρος: Ανακολουθία χρεώνει το ΑΚΕΛ στον Ν. Αναστασιάδη

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 16:52
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι «η επιμονή της κυβέρνησης να διαπραγματεύεται με την τρόικα, χωρίς να διαβουλεύεται με τα κόμματα, σημαίνει αυτομάτως και την ανάληψη ακέραιας της ευθύνης για το τελικό αποτέλεσμα».

A- A A+

Για ανακολουθία ανάμεσα στα όσα έλεγε προεκλογικά και στα όσα πράττει μετεκλογικά κατηγόρησε το ΑΚΕΛ τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Τρανταχτά παραδείγματα, όπως αναφέρει, είναι τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών και του εταιρικού φόρου.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα που θα καταδικάζουν σε αδιέξοδα το σύνολο του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους, τους άνεργους, τη νέα γενιά και τους συνταξιούχους.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του και είπε πως αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι προστίθενται συνεχώς νέες απαιτήσεις από την τρόικα στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής συνοχής, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου ότι θα βελτίωνε την κατ' αρχήν συμφωνία που είχε επιτευχθεί τον Νοέμβριο.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι «η επιμονή της κυβέρνησης να διαπραγματεύεται με την τρόικα, χωρίς να διαβουλεύεται με τα κόμματα, σημαίνει αυτομάτως και την ανάληψη ακεραίας της ευθύνης για το τελικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τον κ. Αναστασιάδη, εάν φανεί συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή