Veronica Mars: Το Kickstarter «ανασταίνει» τη δημοφιλή σειρά στη μεγάλη οθόνη

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται στα 2.429.062 δολ.
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 12:36
Kickstarter
A- A A+

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε στο Kickstarter, και αυτή τη φορά για τα «μάτια» της Veronica Mars: η δημοφιλής σειρά, με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Μπελ, «ανέβηκε» στο Kickstarter, με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματοδότησης για το γύρισμα μίας κινηματογραφικής ταινίας- και συγκέντρωσε 1.000.000 δολάρια μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των τεσσάρων ωρών, με το στόχο να είναι 2.000.000 δολάρια.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο στόχος έχει ξεπεραστεί, καθώς το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται στα 2.429.062 δολάρια, με 29 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πρόκειται για το «γρηγορότερο» project όσον αφορά τη συγκέντρωση του ποσού του 1.000.000 δολαρίων στο Kickstarter.

Η σειρά, που έχει προβληθεί και στην ελληνική τηλεόραση και παρακολουθούσε για τρεις σαιζόν τις έρευνες της Veronica Mars (Κρίστεν Μπελ), μαθήτριας λυκείου που εργαζόταν παράλληλα ως ιδιωτική ντετέκτιβ, είχε γίνει «καλτ», αποκτώντας το δικό της φανατικό κοινό.

YOUTUBE/JDD0815

The Veronica Mars Movie Project (Kickstarter)

Η «στροφή» προς το Kickstarter ήταν ιδέα του δημιουργού και executive producer της, Ρομπ Τόμας, με την πρωταγωνίστρια να έχει δηλώσει τη χαρά της για το όλο project. Έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση με την Warner Bros, που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα, η οποία έχει συμφωνήσει να δώσει «πράσινο φως» για να προχωρήσει η ταινία.

Εάν η ταινία τελικά γυριστεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ταινία που προκύπτει από το Kickstarter, μία άνευ προηγουμένου περίπτωση στην οποία η «δύναμη του cult» (ένα μικρό αλλά φανατικό κοινό) καταφέρνει να επιτύχει «ανεξάρτητα» το γύρισμα της ταινίας που επιθυμεί.

Αναλόγως με το ύψος της συνεισφοράς τους, οι υποστηρικτές του project θα έχουν ειδικά προνόμια, που θα ποικίλλουν από ένα αντίγραφο του σεναρίου σε .pdf (για όσους έχουν δώσει 10 δολάρια) μέχρι και έναν ομιλούντα ρόλο σερβιτόρου/σερβιτόρας σε μία σκηνή, εάν κάποιος επιλέξει να συνεισφέρει 10.000 δολάρια (υπάρχει ήδη ένας backer που έχει δεσμεύσει το συγκεκριμένο ποσό).

Τα σχέδια για την «ανάσταση» του Veronica Mars μέσω του Kickstarter βρίσκονταν σε εξέλιξη εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενώ ο Τόμας είχε αρχίσει να συζητά το ενδεχόμενο γυρίσματος κινηματογραφικής ταινίας αμέσως μετά τον τερματισμό της σειράς.

Προτεινόμενα για εσάς