Καμπότζη: Απεβίωσε ο πρώην ΥΠΕΞ των Κόκκινων Χμερ Γιένγκ Σάρι

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 09:55
Reuters/SAMRANG PRING

Ο Σάρι ήταν ένας από τρεις ανώτατους ηγέτες των Κόκκινων Χμερ που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη στην Καμπότζη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Πολ Ποτ. 

A- A A+

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος των Κόκκινων Χμερ της Καμπότζης, Γιενγκ Σάρι.

Ο Σάρι ήταν ένας από τρεις ανώτατους ηγέτες των Κόκκινων Χμερ που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη στην Καμπότζη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά τη διάρκεια του καθεστώτος του Πολ Ποτ. Περίπου 1,7 εκατ. άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους από το 1975 έως το 1979. 

Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του, Μάικλ Κάρναβας, ο Σάρι πέθανε στο νοσοκομείο της Πνομ Πενχ, όπου είχε εισαχθεί στις 4 Μαρτίου εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων και βρογχίτιδας.

«Προς το τέλος, δεν μπορούσε καν να χωνέψει τις τροφές και αυτό προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην υγεία του. Η κατάσταση αυτή του προκάλεσε μεγάλο άγχος επηρεάζοντας την καρδιά του που ήταν ήδη αδύναμη», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Σάρι και οι συγκατηγορούμενοί του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για γενοκτονία και για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, όταν ξεκίνησε η δίκη τους τον Νοέμβριο του 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή