Στα ημιτελικά με «σβηστές μηχανές» ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 19:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης πανηγυρίζει με τους συμπαίχτες του το γκολ που πέτυχε εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την τυπική, όπως αποδείχθηκε, υποχρέωση απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, νίκησε και στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» την ομάδα της Ηπείρου, αυτή τη φορά με 2-0 (63΄ Μανιάτης, 90΄+ Αμπντούν) και προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό.

Αν και η ομάδα της Ηπείρου ήρθε στην Αθήνα έχοντας αρκετές απουσίες στην αποστολή, εν τούτοις δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν την κατοχή της μπάλας, έλεγχαν το ρυθμό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν ουσιαστικές ευκαιρίες και να απειλήσουν την εστία του Μπαμπανιώτη.

Στο 6ο και το 13ο λεπτό ο Μασάντο, στο 15΄ ο Μανιάτης και στο 25΄ ο Μήτρογλου δεν κατόρθωσαν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, καθώς οι προσπάθειες των δύο πρώτων ήταν άστοχες, ενώ ο γκολκίπερ του ΠΑΣ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του «Γερμανού».

Το ίδιο αγωνιστικό μοτίβο συνεχίστηκε στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μαζικά και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί, αλλά χωρίς ένταση και «νεύρο». Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 63΄ με κεφαλιά του Μανιάτη από σέντρα του Χολέβα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να «ανοίξει» στη συνέχεια.

Τελικά, το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων ήρθε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, όταν ο Φετφατζίδης μετά από ατομική ενέργεια βρήκε με πάσα τον Αμπντούν ξεμαρκάριστο στο πέναλτι, με τον Αλγερινό να μην δυσκολεύεται για το 2-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις